Το ταμείον εξακολουθεί να είναι μείον στη ΝΔ- Σημαντικά προβλήματα και πάλι ενόψει εκλογών

Είναι γνωστό πως τα οικονομικά της ΝΔ δεν διάγουν και τις καλύτερες μέρες τους. Μάλλον τις χειρότερες, θα λέγαμε. Έτσι, η οικονομική δυσπραγία του κόμματος ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που ετέθησαν επί τάπητος, όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ και φυσικά ένα από τα κυριότερα προβλήματα που θα παραλάβει ο νέος ο πρόεδρος του κόμματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, θα πρέπει να εξετάζεται και η δυσκολία του κόμματος να πληρώσει την συμφωνηθείσα προκαταβολή στην εταιρεία που έχει

αναλάβει τη διενέργεια των γαλάζιων εκλογών, συνδυαστικά με τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέλαβε υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος, ένα από τα βασικά ζητήματα που «έτρεξε», χωρίς να δοθεί πολύ μεγάλη δημοσιότητα ήταν η εξασφάλιση πόρων για την εξόφληση έστω των αρκετών οφειλομένων προς τους εργαζόμενους του κόμματος, οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους σχεδόν με… έναντι.

Πράγματι, επί ημερών Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι εργαζόμενοι της ΝΔ πήραν μια μικρή ανάσα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν εξοφληθεί μέχρι και τον Ιούνιο, πλην όμως εξακολουθούν να παραμένουν πέντε μήνες απλήρωτοι.

Συν τοις άλλοις, οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις εξαντλούν τους πόρους της ΝΔ, καθώς ένα σημαντικό ποσό έφυγε για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (αν και αρκετά μειωμένο, μιας και επί της ουσίας οι εκλογές έγιναν με εσωτερική παραγωγή και…brainstorming), ενώ το κόστος της διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος εικάζεται πως θα ξεπεράσει τις 700.000 ευρώ, ποσό που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλυψε ένα μέρος των τρεχόντων εξόδων της μέσω της πρώτης δόσης της έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή τον Οκτώβριο, επομερίστηκε το 40% της εκλογικής επιχορήγησης στα κόμματα, με τη ΝΔ να λαμβάνει αθροιστικά 400.000 ευρώ και με αυτά να καλύπτει κάποια από τα έξοδα που είχαν ανακύψει. Πλην όμως, τα νούμερα δεν βγαίνουν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του κόμματος ακόμα να είναι σε εκκρεμότητα, ενώ παράλληλα πρέπει να καταβληθεί και ένα μεγάλο κομμάτι της προκαταβολής στην ανάδοχο εταιρεία για τις εκλογές του κόμματος.

Πηγές εσόδων για τη ΝΔ στο άμεσο μέλλον είναι επί της ουσίας τρεις: η τακτική επιχορήγηση των κομμάτων, η δεύτερη δόση της έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης (που το κράτος δεν μπορεί να καταβάλλει ακόμα λόγω ταμειακών δυσκολιών), ενώ θετική επίδραση θα έχουν στα γαλάζια ταμεία και τα χρήματα που θα εισρεύσουν από την εκλογική διαδικασία, με κάθε ψηφοφόρο να υποχρεούται να καταβάλλει αντίτιμο 3 ευρώ. Παράλληλα, η ΝΔ θα πρέπει να εξυπηρετεί και άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις, όπως τον διακανονισμό που έχει πετύχει με την τράπεζα, στην οποία ανήκει το ακίνητο που στεγάζονται τα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, υποχρεώσεις προς τρίτους και προμηθευτές (ακόμα στα γαλάζια γραφεία θυμούνται την υπόθεση της Spot Thompson του Δημήτρη Μαύρου που προκάλεσε χάος στο γαλάζιο ταμείο) και φυσικά λειτουργικά έξοδα (π.χ. ΔΕΗ, τηλέφωνα κλπ).

Σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το KoolNews.gr από τις συνεδριάσεις της ΚΕΦΕ, η πλευρά Μεϊμαράκη είχε επιμείνει σε χαμηλού κόστους επιλογές, με το σκεπτικό πως δεν πρέπει να μείνουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς υπαλλήλους. Πλην όμως, τα σημαντικά προβλήματα παραμένουν, η έκτακτη εκλογική επιχορήγηση έχει «σκαλώσει» στα κρατικά ταμεία, ενώ το γεγονός πως δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία ανοίγματος των καταλόγων των κομματικών μελών πριν τις εκλογές, με παράλληλη καταβολή και του εκλογικού αντιτίμου, έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό ταμειακό κενό στη Συγγρού.

Αποτέλεσμα αυτού; Η προκαταβολή στην ανάδοχο εταιρεία των εκλογών αναζητείται, ενώ αρκετοί υπάλληλοι έχουν πάρει το υπόλοιπο της άδειάς τους, καθώς, όπως διαμηνύουν, δεν πρόκειται να εργάζονται αμισθί, με αποτέλεσμα το κτίριο της λεωφόρου Συγγρού να είναι σχεδόν άδειο.

The post Το ταμείον εξακολουθεί να είναι μείον στη ΝΔ- Σημαντικά προβλήματα και πάλι ενόψει εκλογών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα