Το «βρώμικο» περιβάλλον του Facebook – Είναι ο χειρότερος εργοδότης λένε οι εργαζόμενοι

18:48 4/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Παρότι η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο μέρος για να εργάζεται κανείς, πολλοί από τους εργαζόμενους τον χαρακτήρισαν ως τον χειρότερο εργοδότη.

Ανάμεσα στους επικριτές του ως αφεντικού ήταν άνθρωποι που περιέγραψαν με μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίας στο Facebook: υπεύθυνοι ανάπτυξης λογισμικού, αναλυτές, εργαζόμενοι στην εξυπηρέτηση πελατών και πολλοί άλλοι ξεσπάθωσαν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσουν

σε ένα online ερωτηματολόγιο του ιστότοπου Quora και παρομοίασαν την δουλειά στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη με φάμπρικα.

Σύμφωνα με το Business Insider που δημοσιοποίησε της απαντήσεις, πολλοί ανέφεραν ότι δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ ανώτατων στελεχών και υπαλλήλων και ότι πολλές φορές οι εντολές είναι ασαφής «έπρεπε να μαντέψεις τι σου ζητούσαν να κάνεις» ήταν μία φράση που τονίστηκε συχνά.

Επίσης πολλοί κατηγόρησαν τους προϊσταμένους για δεσποτισμό και κάποιος που έχει πια απολυθεί ισχυρίστηκε ότι ο προϊστάμενος του, απαιτούσε από αυτόν να του πλένει τα άπλυτα ρούχα. Ένας άλλος διαμαρτυρήθηκε ότι είναι αναγκασμένος να εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα και ότι πρέπει να είναι διαθέσιμος επί 24ώρου βάσεως, 7 μέρες την εβδομάδα. Ένας τρίτος ισχυρίστηκε ότι στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας δεν υπάρχει η παραμικρή προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η λαμπερή αυτοκρατορία του Μαρκ Ζακερμπεργκ δέχτηκε πυρά από εργαζομένους που είπαν ότι το Facebook δεν είναι τόσο «αστραφτερό» όσο φαίνεται και μπορεί να φανταστεί κανείς μιας και έχει αργοκίνητη και αρτηριοσκληρωτική δομή και δεν μπορεί να «πετάξει» με 4.000 άτομα προσωπικό όταν θα αρκούσαν 500 για να κάνουν την δουλειά αποτελεσματικά. Τέλος, βρέθηκαν κάποιο πρώην εργαζόμενοι που χαρακτήρισαν τον Ζακερμπεργκ ως τον χειρότερο εργοδότη που συνάντησαν ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα