Τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κρίση στην αγορά ακινήτων κρούει στέλεχος της FED

Για τον κίνδυνο μιας νέας "φούσκας ακινήτων" έκανε λόγο κορυφαίο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και προειδοποίησε εναντίον της συνέχισης των αγορών αξιόγραφων που βασίζονται σε τιτλοποιημένες υποθήκες ακινήτων από τη Fed.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Ντάλλας Ρίτσαρντ Φίσερ δήλωσε : "Αρχίζω να βλέπω ενδείξεις όχι μόνο στην δική μου περιφέρεια αλλά σε όλη τη χώρα ότι μπαίνουμε, για άλλη μια φορά,

σε μια φούσκα ακινήτων". ''Κανείς δεν ξέρει πότε σκάει μια φούσκα. Αλλά θα υποστήριζα πως. . . με κάθε δολάριο που ξοδεύουμε σε αγορές ομολόγων και τιτλοποιημένων υποθηκών, ερχόμαστε πιο κοντά στο σημείο καμπής", προσέθεσε.

Η φούσκα που εν μέρει προκάλεσαν οι αγοραπωλησίες αξιόγραφων βασισμένων σε τιτλοποιημένες υποθήκες εν μέρει είχε συμβάλει στο ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης της περιόδου 2007-2009 και την ύφεση από την οποία η παγκόσμια οικονομία ακόμη πασχίζει να βγει. Ως αντίδραση, η Fed σχεδόν μηδένισε τα επιτόκια και αγοράζει αξιόγραφα αξίας 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε μήνα—περιλαμβανομένων αξιόγραφων βασισμένων σε τιτλοποιημένες υποθήκες ακινήτων ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Φίσερ, ειδήμων σε ζητήματα νομισματικής πολιτικής, δήλωσε ότι θα ταχθεί κατά της μείωσης του όγκου της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης της Fed κατά τη σύνοδό της αργότερα εντός του μηνός στην Ουάσινγκτον, κυρίως λόγω του δημοσιονομικού "χάους" που επιλύθηκε μόλις χθες.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα