Τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, ανάμεσά τους 4 παιδιά

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε μια πολυκατοικία 12 ορόφων στο κέντρο της πόλης της Γάζας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και αξιωματούχοι υγείας της Γάζας.

Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε πως το κτίριο, το οποίο κατέρρευσε πλήρως, χρησιμοποιείτο ως κέντρο διοίκησης από μαχητές της Χαμάς. Κάτοικοι της περιοχής είπαν πως στο κτίριο έμεναν 44 οικογένειες.

Την ίδια ώρα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε ισραηλινή αεροπορική

επιδρομή, ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, 48η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς η οποία δεν δείχνει κανένα σημάδι εκτόνωσης.

Τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την επιδρομή αυτή και παραμένει ασαφές αν οι δύο νεκροί ήταν μέλη ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η Αίγυπτος που προσπαθεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη μιας εκεχειρίας μεταξύ της ισλαμιστικής Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, και του Ισραήλ, απηύθυνε έκκληση χθες προς τις δύο πλευρές για διακοπή των εχθροπραξιών και επανάληψη των συνομιλιών. Η εκεχειρία κατέρρευσε την Τρίτη.

Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης κατά της Χαμάς στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Το 70,73% των θυμάτων είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Στο Ισραήλ 64 στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ρουκέτες από τη Συρία και τον Λίβανο έπληξαν το Ισραήλ

Ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα από τη Συρία και έπληξαν την πλευρά των κατεχομένων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός χωρίς να αναφέρει αν υπήρξαν θύματα.

"Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Συρία και έπληξαν διαφορετικά σημεία των Υψιπέδων του Γκολάν", αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ο δράστης των ρίψεων αυτών δεν είναι γνωστός μέχρι στιγμής και ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε στα πυρά αυτά.

Τον Ιούλιο μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία είχε οδηγήσει τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίσει θέσεις του συριακού στρατού. Τον Ιούνιο, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά συριακών στρατιωτικών στόχων, μετά τον θάνατο ενός ισραηλινού εφήβου σε διασυνοριακή επίθεση -- όπως την χαρακτήρισε το εβραϊκό κράτος-- από τις πιστές δυνάμεις στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Χθες βράδυ, ρουκέτα που ερρίφθη από τον Λίβανο έπληξε το βόρειο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει θύματα ζημιές, μια ενέργεια για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης. Το Ισραήλ δεν απάντησε μετά τη ρίψη της ρουκέτας αλλά εξέφρασε "έντονη διαμαρτυρία" στη UNIFIL, τη δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο για να επιτηρεί τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης άλλη μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε απόψε το βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

"Η ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε την Άνω Γαλιλαία", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός διορθώνοντας μία αρχική δήλωση σύμφωνα με την οποία η ρουκέτα είχε πέσει ανατολικά της πόλης Άγιος Ιωάννης της Άκρα.

Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη ρουκέτα η οποία προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

Πηγή της λιβανικής ασφάλειας δήλωσε πως η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από την Ντέιρα, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη μεθόριο με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ισραηλινά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την περιοχή των συνόρων.

Στα μέσα Ιουλίου, τουλάχιστον εννέα ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ από τον Λίβανο. Το εβραϊκό κράτος είχε απαντήσει με πυρά πυροβολικού προς το λιβανικό έδαφος.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Λιβάνου είχαν αποδώσει τότε την ευθύνη για τα πυρά εκείνα σε μια μικρή ομάδα Παλαιστινίων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα.

The post Τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, ανάμεσά τους 4 παιδιά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα