Τρέχουν στα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρουν πίσω τις εισφορές τους

Στα ταμεία για ανάληψη των εισφορών τους από τα ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης του ιδιωτικού τομέα αλλά και των ΔΕΚΟ προστρέχουν οι εργαζόμενοι εν όψει των αλλαγών που όπως φαίνεται έρχονται στο ασφαλιστικό το 2014.

Ήδη η Τρόικα, έθεσε θέμα νέου ασφαλιστικού στις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με κύριο στόχο τις δομικές αλλαγές του συστήματος με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των Βρυξελλών για τη βιωσιμότητα

των συνταξιοδοτικών συστημάτων της Ευρωζώνης.

Ενόψει των σαρωτικών αλλαγών στο ασφαλιστικό επομένως, δημιουργούνται διαφορετικές πραγματικότητες στα ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ αλλά και των τραπεζών καθώς παρατηρείται μια σημαντική αύξηση των αιτήσεων επιστροφής εισφορών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τη δυνατότητα αυτή τη δίνουν τα καταστατικά των Ταμείων στους ασφαλισμένους, με τη διαφορά πως όταν συντάσσονταν κανένας δεν περίμενε ότι θα ερχόταν η ώρα που οι εργαζόμενοι θα σήκωναν τις εισφορές τους για να βγάλουν τα προς το ζην.

Μάλιστα οι αιτήσεις από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013, αυξήθηκαν κατά 15% συγκριτικά με το 2012, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι τα ποσοστά αυτά θα ανέβουν κι άλλο.

Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 10.000 αιτήσεις για επιστροφή εισφορών στα ταμεία πρόνοιας των ιδιωτικών υπαλλήλων που εργάζονται στο εμπόριο, τα ξενοδοχεία, τις βιομηχανίες τροφίμων αλλά και στα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ στις ΔΕΚΟ. Με την επιστροφή των εισφορών συνεπάγεται η άμεση διακοπή της ασφάλισής τους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα