“Τρύπα” στο ελληνική σχέδιο βλέπει το Spiegel

Στα 20 δισ. υπολογίζεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού, δηλαδή το διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό. 

Έλλειμμα περίπου 20 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό αντιμετωπίζει η Ελλάδα ώστε να ανταποκριθεί στους όρους της διεθνούς βοήθειας, ποσό διπλάσιο δηλαδή σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα

θα πρέπει να «κλείσει» το κενό στο έλλειμμα, ώστε να λάβει την επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας από τους πιστωτές της. Παράλληλα, σημειώνεται ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν παραδεχθεί ότι το πακέτο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ έχει ήδη «εκτροχιαστεί» κατά πολύ.

Μάλιστα το Spiegel τονίζει ότι έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ του Βερολίνου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το πότε θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. Η Κομισιόν επιθυμεί να υπάρξει σχετική απόφαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το περιοδικό, εκτιμά ότι ασφαλή στοιχεία θα μπορέσουν να παρουσιαστούν το νωρίτερο το Νοέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα