Τσίπρας για Σαμαρά: Αν μπορούσε θα καταργούσε και τις εκλογές με διάταγμα

Στο πλάισιο συνάντησης της επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ με τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε καυστικός απέναντι στον κυβερνητικό σχηματισμό με πολλούς να κάνουν λόγο για άτυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

«Το θέμα δεν είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση,

αλλά πως θα φύγει, δηλαδή, ποιά θα είναι η έκταση της ήττας» υπογράμμισε εκτός των άλλων ο κ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου θα αποτελέσουν ορόσημο και θα σηματοδοτήσουν μια ελπιδοφόρα αλλαγή και στην Ελλάδα και ενδεχομένως και για την Ευρώπη.

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι εκλογές, η κυβέρνηση θα προσπαθούσε να αποφύγει κάθε εκλογική αναμέτρηση, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι να δηλώσει ότι η κυβέρνηση αν μπορούσε να βγάλει ένα διάταγμα και να καταργήσει τις εκλογές, θα το είχε ήδη κάνει.

«Αυτές, όμως, δε μπορούν ούτε να τις καταργήσουν ούτε να τις απαγορεύσουν. Αυτές οι εκλογές έρχονται, και θα καταγράψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στην ελληνική κοινωνία που επί τρία χρόνια δοκιμάζεται. Και αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει μια νευρικότητα, υπάρχει μια αμηχανία. Γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι που σήμερα κυβερνούν ότι, ότι και να κάνουν την 25η Μαΐου 2014, η ράμπα κλείνει και τα φώτα σβήνουν για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας κάλεσε το λαό να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ για μια μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα