Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε μέτρο – Ζήτησε παρέμβαση Παπούλια

Παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του, το μεσημέρι της Πέμπτης, με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από εκείνον να επικοινωνήσει άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής

και τον Πρωθυπουργό, ώστε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί κατά προτεραιότητα και εντός των επόμενων ωρών στη Βουλή.

«Βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα πραξικόπημα που βάλλει κατά της δημοκρατίας και των θεσμών, έχουμε δηλαδή μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, μετά και τη δήλωση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στερείται πλειοψηφίας στη Βουλή» ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου, στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης στις επιλογές της και ως εκ τούτου η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στέκεται στο «τι θα πράξουν στη Βουλή οι δύο συνεταίροι του πρωθυπουργού σε αυτή τη συμπαιγνία κατά της δημοκρατίας», αλλά καλεί τον ελληνικό λαό να αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπιση του Συντάγματος και των δημοκρατικών θεσμών.

«Από δω και στο εξής, και μέχρι αυτή η κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, να αποχωρήσει και να οδηγήσει τη χώρα στη δημοκρατική διέξοδο, θα βρεθούμε στο πλάι των εργαζομένων σε όλη τη χώρα», διεμήνυσε και κάλεσε το λαό σε έναν «ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής», και να συμπαρασταθεί στους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ.

«Το τελευταίο που μας έχει μείνει είναι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατική λειτουργία», επεσήμανε. Ενώ απαντώντας σε ερώτηση, αν είναι διατεθειμένος να υποβάλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ανέφερε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, κι ότι την κυβέρνηση θα τη ρίξει ο λαός και όχι «οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα