Τυφλός έμεινε ο Σάββας Ξηρός

Οι δύο επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν απεκατέστησαν τις βλάβες στα μάτια του καταδικασθέντος για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη.

«Ο Σάββας Ξηρός πρακτικά είναι τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει. Εμείς ως γιατροί έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για τον ασθενή ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής

του ΑΧΕΠΑ, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης, ο οποίος έκανε τις επεμβάσεις.

Ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο της Κλινικής, είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στο αριστερό μάτι, στο οποίο έχει δευτερογενή καταρράκτη και μετατραυματικές ουλές στην ωχρά κηλίδα. Από αυτό το μάτι αφαιρέθηκαν σήμερα τα ράμματα που είχαν μείνει από τη μεταμόσχευση κερατοειδούς και ο ασθενής υποβλήθηκε σε καψουλοτομή.

Στο δεξί μάτι είχε σιλικόνη από παλιά επέμβαση για αποκατάσταση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και υπήρξαν παλιά θραύσματα. Επειδή, όμως, πάσχει από καταρράκτη και στο δεξί μάτι, και παρουσίαζε διπλωπία και φωτοφοβία, υποβλήθηκε σε ιριδοπλαστική.

Εξετάστηκε επίσης από ωτορινολαρυγγολόγο και αγγειοχειρουργό ενώ αύριο θα τον δουν νευροχειρουργός και νευρολόγος.

Ο Σάββας Ξηρός εκτίει ποινή πέντε φορές ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνια για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση “17 Νοέμβρη”. Συνελήφθη βαριά τραυματισμένος το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από έκρηξη βόμβας και από τότε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με την όραση, την ακοή, αλλά και στα κάτω άκρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα