Βαριές κουβέντες και διαόλοι από Χρυσοχοϊδη, Βενιζέλο

13:02 2/8/2012 - Πηγή: KoolNews

Χρυσοχοϊδης: Το παίζεις τσάμπα μάγκας με τα μέτρα. Βενιζέλος: Άει στο διάολο πια. Κραυγές και ψίθυροι για εσωκομματική αμφισβήτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σοβαρό φραστικό επεισόδιο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί νέες φήμες για κίνηση ανατροπής της προεδρίας του κόμματος.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα το επεισόδιο ξεκίνησε, όταν ο πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος,

μπήκε στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος και αντίκρισε απέναντί του τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος είναι ένας από τους βουλευτές του κόμματος που διαφωνεί με τους χειρισμούς Βενιζέλου στο πολύκροτο θέμα του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. Ευρώ που ζητά η Τρόικα. Ο Χρυσοχοϊδης εκτιμά ότι ο Βενιζέλος δεν θα έπρεπε να διαφωνεί στο θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος τον κατηγόρησε ως υπονομευτή, απαιτώντας από τον πρώην υπουργό να βγει από το γραφείο του. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να είπε στον κ. Βενιζέλο: «Το παίζεις τσάμπα μάγκας με τα μέτρα» κι εκείνος να του απάντησε «Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία… Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη! Να σηκωθείς να φύγεις από δω».

«Εσύ να φύγεις από δω...» ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για να του απαντήσει ο Βενιζέλος: «Άει στο διάολο». Τότε, ο κ. Χρυσοχοΐδης του είπε πως δεν θα ανεχτεί να του ξαναμιλήσει έτσι και ανταπάντησε: «Να πας εσύ στο διάολο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφυγε από τη συνεδρίαση ενώ όλοι  είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό και κάποιοι φοβήθηκαν μην πιαστούν στα χέρια οι δύο πολιτικοί. Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντάλλαξε βαριές κουβέντες και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα κατά την διάρκεια της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του προέδρου, φέρονται να πιστεύουν πλέον ότι «προφανώς εξυφαίνεται κίνηση εσωκομματικής αμφισβήτησης Βενιζέλου από την ομάδα των Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπανδρέου με στόχο την ανατροπή του προέδρου».

Μετά την αντιπαράθεση Βενιζέλου και Χρυσοχοΐδη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κομματος Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε: «Δεν είναι ώρα να παιχτούν παιχνίδια εξουσίας στο κόμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα