Βαρουφάκης: Λένε ψέμματα, δεν θα υπάρξει λύση αύριο

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει οριστική και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Τρίτης έκανε ο Γιάννης Βαρουφάκης προβλέποντας παράλληλα ότι θα ληφθούν και νέα μέτρα στο κοντινό μέλλον!

«Αυτό που θα συμβεί αύριο είναι ότι θα βρεθούν τα μισά χρήματα, με κοπτική – ραπτική και σε έξι μήνες θα έχουμε πάλι την ίδια κατάσταση. Τότε ο κ. Σαμαράς

θα πρέπει να εξηγήσει πάλι στον ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα, που τώρα λέει ότι δεν θα φέρει», σημείωσε ο γνωστός οικονομολόγος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1.

«Τα χρήματα της δόσης δεν θα δοθούν στο ελληνικό δημόσιο, θα είναι δεσμευμένα. Θα πάνε κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα θα πάνε στους πιστωτές του ελληνικού δημοσίου. Ένα ελάχιστο κομμάτι θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, την ώρα που εμείς, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουμε μειώσει το ΑΕΠ κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Βαρουφάκης συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει τις ίδιες μαύρες τρύπες και ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να απαντήσει πού έχουν οδηγήσει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθούν έτσι τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διότι μ” αυτόν τρόπο θα «φουσκώσει» ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για το ότι θα τοποθετηθούν επίτροποι στις τράπεζες, διότι «έτσι, ίσως σταματήσει η ασυδοσία των Ελλήνων τραπεζιτών και θα αποφευχθούν τα θαλασσοδάνεια».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι επίτροποι δεν θα μπορούν να επιβάλλουν στις τράπεζες να δίνουν δάνεια σε υγιείς επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα