Βίντεο-ντοκουμέντο: Σοκαριστικές εικόνες αμέσως μετά την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Δέκα δευτερόλεπτα τους ήταν αρκετά για να πάρουν δύο ζωές και να φθάσουν έναν άνθρωπο ένα βήμα πριν τον θάνατο. Επαγγελματίες λένε, ψύχραιμοι, σίγουροι, ψυχροί, αποφασισμένοι...

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος όμως αν ήταν και αδιάφοροι, όσον αφορά τις κάμερες των καταστημάτων και του γραφείο που κατέγραψαν καρέ-καρέ την άγρια διπλή δολοφονία των Μάνο Καπελώνη και τον Γιώργο Φουντούλη στο Νέο Ηράκλειο. Τα αμέτρητα βίντεο των γύρω καταστημάτων καταφθάνουν με γοργούς ρυθμούς στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και μελετώνται και αναλύονται διεξοδικά από τους

ειδικούς.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα στοιχεία – από το υλικό που κατέγραψαν - και κρατούν οι Αρχές στα χέρια τους είναι πως η επίθεση διήρκεσε περίπου δέκα δευτερόλεπτα (για επτά περίπου δευτερόλεπτα έπεφταν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί) με τον εκτελεστή που φορώντας καπέλο τζόκεϊ και τον συνεργό με κράνος να πλησιάζει τους τέσσερις νεαρούς άνδρες έξω από την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και να τους εκτελεί από απόσταση 15 μέτρων.

Οι πρώτες σφαίρες δεν βρήκαν στόχο, αφού το μέλος της Χρυσής Αυγής κατάφερε να τρέξει μέσα σε βροχή απο σφαίρες και να μπει στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια ο εκτελεστής στρέφει το όπλο του σε δεύτερο άτομο, τον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα, βρίσκοντας στόχο στο σώμα του, ενώ εκείνος προσπαθούσε να τρέξει προς την είσοδο των γραφείων κάτι που τελικά δεν καταφέρνει και τελικά σωριάζεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Ο άτυχος Αλέξανδρος, τραυματίσθηκε βαριά όμως μετά από δύσκολη μάχη των γιατρών στο νοσοκομείο νοσηλεύεται, αν και ακόμη διασωληνωμένος, είναι ήδη σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Ο δράστης στη συνέχεια στρέφει τα πυρά του στον Μάνο Καπελώνη και τον Γιώργο Φουντούλη. Με τα κορμιά τους να πέφτουν αιμόφυρτα και τον έναν από τους δύο έχουν αφήσει την τελευταία του πνοή. Στα βίντεο – που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών – έχει καταγραφεί και η επόμενη κίνηση του. Πλησιάζει τα θύματα στο μισό μέτρο και τους δίνει τη χαρακτηριστική βολή. Αμέσως μετά στρέφει την πλάτη και ατάραχος επιστρέφει στη μηχανή με την οποία διέφυγε μαζί με τον συνεργό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες είχαν μηχανή Africa Twin, ενώ κρατούσαν όπλο και οι δύο ενώ μόνο ο ένας το χρησιμοποίησε. Ο δεύτερος το κρατούσε προφανώς για προστασία, ενώ θεωρείται βέβαιο πως υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.

Το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ένα βίντεο όμως από τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση πρόβαλλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega και ΑΝΤ1.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα