Βραχυκύκλωσε το TAXIS!

Σε «σιωπηρή» παράταση λίγων ημερών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που λήγει επισήμως αύριο, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μία ημέρα έχει απομείνει για την εκπνοή της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και το κύμα μαζικής υποβολής προκάλεσε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το σύστημα TAXIS από το πρωί και έως τη 1 μετά το μεσημέρι, οπότε αποκαταστάθηκε η…

τάξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου 750.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη την δήλωση τους και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το σύστημα μπορεί να μην αντέξει. Γι’ αυτό ακριβώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί σιωπηρή παράταση, πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 4.600.000 ηλεκτρονικές και χειρόγραφες δηλώσεις ενώ στις εφορίες εκτιμάται ότι υπάρχουν στοιβαγμένες περίπου 300.000 χειρόγραφες δηλώσεις τις οποίες πρέπει να καταχωρίσουν στο σύστημα οι υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ.

Κι αυτή τη φορά οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα δεν θα πληρώσουν μονάχα ένα μικρό πρόστιμο αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή πρόσθετων φοροεπιβαρύνσεων, ενώ θα χάσουν το δικαίωμα να υπαχθούν στην ρύθμιση εξόφλησης των εκκαθαριστικών σε 10 μηνιαίες δόσεις αφού η ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά μόνο τους φορολογούμενους που θα έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τη δήλωση τους. Παράλληλα θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αφού δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματος τους κι έτσι δεν θα μπορούν να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα