Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις, θέλουμε ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα

Πεπεισμένος πως δεν πρόκειται να μειωθεί περεταίρω καμμία σύνταξη ή μισθός, εμφανίστηκε υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει και τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ που τους αναλογεί: «κάνουμε ελέγχους και προσπάθειες δημοσιονομικής παρέμβασης για να δίνονται με ασφάλεια οι συντάξεις στους ανθρώπους».

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα θέλει ακόμη νοικοκύρεμα καθώς είναι κατακερματισμένο με 92 διαφορετικούς τομείς. «Υπάρχουν

ακόμη αδυναμίες και παθογένειες του παρελθόντος» σημείωσε.

«Αν δεν παίρναμε το δάνειο των 40 δις τον Δεκέμβριο, δεν θα μπορούσαμε να καταβάλουμε το εφάπαξ», είπε ανάμεσα σε άλλα, και στάθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα Ήλιος: «μετά από 20 χρόνια αναβλητικότητας, το κράτος ξέρει ακριβώς ποιοι παίρνουν σύνταξη και δεν υπάρχει ούτε μια πλασματική σύνταξη».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, σήμερα η συνταξιοδοτική δαπάνη φτάνει τα 27 δις τον χρόνο και το 55% προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό: «δεν έχει οικονομική αυτοδυναμία το ασφαλιστικό σύστημα».

Διαμήνυσε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αναγνώρισε ότι δεν είναι υψηλό το επίπεδο συμμετοχής στη ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα