Βρούτσης: Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του από μόνο του

«Θέλω να καθησυχάσω απόλυτα τον κόσμο. Οι συντάξεις δεν θίγονται. Βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία του ασφαλιστικού, βλέπω ότι από μόνο του δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του», σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε: «Καθημερινά πρέπει να νοιάζομαι και να κινούμαι στην κατεύθυνση στο να κλείνω τρύπες και να καλύπτω πληγές του παρελθόντος».

Για τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα ανέφερε: «Το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν

μπορεί να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις».

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχει καταρτιστεί μία ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αρμόδια για ασφαλιστικά θέματα, η οποία προετοιμάσει όλες τις πτυχές του συστήματος του υπουργείου Εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, το 2015 αλλάζει το ασφαλιστικό και θα υπάρξει μία εθνική σύνταξη. «Η επιτροπή θα προετοιμάσει για να μπούμε στη νέα ασφαλιστική διαδικασία», είπε προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να μην εφαρμοστεί ο νόμος. «Δεν πετάμε τη δουλειά. Πρέπει να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα. Πάμε σε ένα νέο κεφάλαιο που ενσωματώνει μία λέξη: Δικαιοσύνη», τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ότι οι παραβάτες που θα απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους θα τιμωρηθούν με πρόστιμο της τάξης των 10.500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα