Ξαφνικός «θάνατος» για ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες – Κατατίθενται το νομοσχέδιο για απελευθέρωση της αγοράς

Σαρωτικές αλλαγές για τους οδηγούς ταξί και φορτηγών αναμένεται να ψηφιστούν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα της Τρόικας και αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά ταξί και των φορτηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

Η αγορά απελευθερώνεται τελείως με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο

του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναγράφει όλα τα προαπαιτούμενα της Τρόικας, ενώ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι κυριότερες αλλαγές σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα θα είναι:

Αίρονται οι περιορισμοί για τα 9θέσια οχήματα ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνονται μορφές επιβατικού έργου που έως σήμερα εκτελούνταν μόνο από τα ταξίΤερματίζονται οι περιορισμοί στις δραστηριότητες των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσηςΤα ξενοδοχεία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγούς καθώς και τα δίκυκλα που έχει επικρατήσει να τα αποκαλούμε ως «γουρούνες»

Οι συγκεκριμένες αλλαγές αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων από τους αυτοκινητιστές ενώ ήδη έχει κηρυχτεί απεργία διαρκείας στον κλάδο των φαρμακοποιών που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον δικό τους κλάδο.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα