«Ξεσκονίζει» την προκήρυξη η αντιτρομοκρατική – Ο «παλιάς κοπής» συγγραφέας και τα σημεία -κλειδιά

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά την χθεσινοβραδινή προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της δολοφονικής επίθεσης εναντίων δύο νεαρών Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, από την οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις». Οι άνδρες της ΕΛΑΣ προσπαθούν μελετώντας την 18σελιδη προκήρυξη αλλά και από άλλα στοιχεία, να ανακαλύψουν στοιχεία για την οργάνωση αλλά και να διαβάσουν «πίσω από τις λέξεις» για πιθανούς μελλοντικούς στόχους.

«Στόχος

μας να βρούμε κοινά στοιχεία με άλλα χτυπήματα και να ξετυλλίξουμε το κουβάρι της συγκεκριμένης οργάνωσης, αλλά και συνολικά του νέου αντάρτικου πόλης. Ο συγγραφέας είναι από την παλιά γενιά... Μας θυμίζει προκηρύξεις οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν...» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Σίγουρα το κείμενο παρουσιάζει μια πιο «προσεγμένη» εικόνα από τις προκηρύξεις της Σέχτας Επαναστατών, όμως ξεχειλίζει από μίσος και απειλές. Ο συγγραφέας φαίνεται να παρακολουθεί καθημερινά τα όσα λέγονται και γράφονται στα ΜΜΕ, ενώ δεν αναφέρει ούτε μια επιχειρησιακή λεπτομέρεια προκειμένου να μας δώσει νέα στοιχεία προς διερεύνηση... Δύο σημεία που δίνουμε μεγάλη προσοχή».

Σημαντικό στοιχείο στο οποίο δίνουν βάση είναι μάλιστα ότι η οργάνωση δίνει μεγάλη σημασία στους συμβολισμούς. Επέλεξαν να αφήσουν την προκήρυξη παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου σ΄ένα ιστορικό χώρο και επισημαίνουν πως σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ένα πρόσωπο για το οποίο ο συγγραφέας έχει κάνει αναφορά...

Ποιους απειλούν - Γιατί χτύπησαν- Ποιοι είναι

Κανείς μέχρι στιγμής δεν περίμενε μια τέτοιου είδους προκήρυξη με τέτοιο ύφος της γραφής δεδομένου ότι οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πιθανολογείται ότι πλέον γνωρίζουν ξέρουν ποιός είναι ο νεαρός εκτελεστής με το περίεργο περπάτημα...

Μέσα από μια πρώτη ανάγνωση, πιθανότατοι μελλοντικοί στόχοι φαίνεται να είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. , το στέλεχος της Ν.Δ Φαήλος Κρανιδιώτης, που μάλιστα αναφέρονται ονομαστικά στην προκήρυξη. Επίσης αναφορά γίνεται και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Απορία προκάλεσε η επίθεση στον πατέρα του ενός από τους δύο δολοφονημένους για τα όσα είπε για το νεκρό παιδί του. Αυτό το απόσπασμα δείχνει πως η προκήρυξη γράφτηκε ή τουλάχιστον ολοκληρώθηκε μετά το χτύπημα. Κάτι είναι συνηθισμένο να γίνεται στις προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης, κυρίως όμως για να περιγράψουν κάποια σημεία της επιχείρησης.

Δεν γίνεται αναφορά σε καμία άλλη οργάνωση ένοπλης βίας - Ούτε σε πρόσωπα του σύγχρονου αντάρτικου πόλης.

Ευθείες βολές γίνονται μάλιστα τόσο στη Νεα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό, όσο και στην Αριστερά. «Σοβαρή Χρυσή Αυγή έχουμε και λέγεται ΝΔ. Ευρωπαϊκό φασισμό έχουμε και ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς. Η ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή συνεργάζονταν, συνέπιπταν και αλληλοτροφοδοτούνταν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», αναφέρεται στην προκήρυξη για την κυβέρνηση, ενώ για την Αριστερά αναφέρει: «Στην αφοσιωμένη στο σύστημα επίσημη αριστερά της καρπαζιάς που χρόνια τώρα μιλάει για «προβοκάτορες» και «σκοτεινά κέντρα ανωμαλίας» και που δεν απέτρεψε ούτε και αντιστάθηκε στο ελάχιστο στη χούντα των συνταγματαρχών, απαντάμε ότι ο ένοπλος αγώνας και οι εκτελέσεις φασιστών ήταν πάγια πρακτική του επαναστατικού λαϊκού κινήματος».

Οι λόγοι της επίθεσης είναι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρουν ως την 1η Νοεμβρίου την ημέρα που άρχισε η δράση τους.

Φωτογραφία :Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα