Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Ελλάδα ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Κίνηση Πολιτών με την οποία θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περισσότερο Έλληνας νιώθει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ο οποίος επιθυμεί την «ενίσχυση της εξωστρέφειας στην Ελλάδα

και την έντονη παρουσία της σε θεσμικά όργανα με κορυφαίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ενώ ακόμα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική του καριέρα στη Γερμανία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, ο κ. Χατζημαρκάκης αναφερόμενος στη δημιουργία «Κίνησης Πολιτών» δηλώνει ότι «βρισκόμαστε στην αρχή της δημιουργίας μιας κίνησης ανθρώπων με νέες ιδέες για την πολιτική που πιστεύει στον ρόλο των ενεργών πολιτών στη δυναμική και τεκμηριωμένη διεκδίκηση και στη λογική ότι η πολιτική πρέπει να είναι αποτελεσματική. Ο κύριος προσανατολισμός της κίνησης είναι η εποικοδομητική ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας εκεί όπου πραγματικά λαμβάνονται οι αποφάσεις και όχι η διαβρωτική εσωστρέφεια που εξαντλείται στο μοίρασμα των ευθυνών».

Ακόμα, ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετέχει ως υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές, τονίζοντας όμως ότι το μεγάλο «στοίχημα» για τον ίδιο και για την Κίνηση Πολιτών είναι οι Ευρωπαϊκές εκλογές. Όπως επεσήμανε ο ίδιος δεν αναζητεί πολιτική στέγη στα υπάρχοντα ελληνικά κόμματα καθώς επιθυμεί πρωτίστως να είναι χρήσιμος για την Ελλάδα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα