Ζανιάς: Σύντομα οι τράπεζες θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, υπάρχει πολύ ενδιαφέρον στην αγορά

Πιο σύντομα από ό,τι αρχικά έχει προβλεφθεί θα μπορούσαν να περάσουν οι τράπεζες πλήρως στον ιδιωτικό τομέα, χάρη στο ενδιαφέρον που υπάρχει για τους τίτλους των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και με την αρωγή της προόδου που εμφανίζει η ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η διαπίστωση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργου Ζανιά, μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Ελληνική Κεφαλαιαγορά και τράπεζες

στο μεταίχμιο της κρίσης».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Ζανιάς αναφέρθηκε επίσης στα κεφαλαιακά μαξιλάρια των τραπεζών, τα οποία τους εξασφαλίζουν περισσότερη ασφάλεια και αφορούν στις προβλέψεις επισφαλειών, τις εγγυήσεις για κόκκινα δάνεια, τα πλάνα αναδιάρθρωσης κ.λπ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς αναφέρθηκε στις συνέπειες της εξαετούς ύφεσης, η οποία στοίχισε του 25% του εθνικού εισοδήματος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες τα επόμενα χρόνια, ώστε να καταστούν ικανές να αναχρηματοδοτήσουν την εθνική οικονομία. Από την πλευρά της, η κυρία Θάλεια Εμίρη, νομική σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημείωσε πως βασικός ρόλος του Ταμείου είναι να ισορροπήσει μεταξύ της τάσης η τράπεζα, στην οποία είναι πλέον μέτοχος, να διατηρήσει την αυτονομία της, αλλά και το Ταμείο να μπορέσει να προασπίσει την αξία της περιουσίας που έχει τοποθετήσει στα πιστωτικά ιδρύματα.

«Σε καμία περίπτωση η σχέση τραπεζών και Χρηματιστηρίου – όσον αφορά το ρόλο τους ως πηγών άντλησης κεφαλαίων – δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο οποίος σημείωσε πως του Χρηματιστηρίου αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα