Android 4.2: Το Jelly Bean αναβαθμίζεται

Πριν καλά-καλά η νέα έκδοση 4.1 του Android με κωδικό Jelly Bean φτάσει στην αγορά, η Google ανακοίνωσε την αναβάθμισή της σε 4.2, διατηρώντας ωστόσο την κωδική ονομασία Jelly Bean, μιας και κατ’ ουσίαν πρόκειται για ένα σύνολο λειτουργικών βελτιώσεων απόδοσης με λίγες… πινελιές έξτρα χαρακτηριστικών.

Ουσιαστικές αλλαγές συναντάμε μόνο στην κάμερα και το πληκτρολόγιο,

ενώ αισθητή είναι η πολυεπίπεδη βελτίωση των επιδόσεων των συσκευών που φιλοξενούν την έκδοση 4.2 του Jelly Bean.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα λειτουργία Photo Sphere επιτρέπει τη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών 360ο μοιρών και το «καρφίτσωμά» τους στους χάρτες της Google ή στο Google+.

Η υποστήριξη του προτύπου Miracast , δίνει τις δυνατότητες σε Android 4.2 συσκευές να αναμεταδώσουν ασύρματα το περιεχόμενο της οθόνης σε μια τηλεόραση, με την προϋπόθεση πως την έχετε εφοδιάσει με τον αντίστοιχο Miracast HDMI αντάπτορα.

Στο ανανεωμένο πληκτρολόγιο συναντάμε τη δυνατότητα «Gesture Typing», ώστε να μπορείτε να γράφετε λέξεις απλά σέρνοντας το δάχτυλό σας από γράμμα σε γράμμα, αντί της παραδοσιακής πληκτρολόγησης (στα πρότυπα της εφαρμογής Swype, δηλαδή). Η επιτυχημένη υλοποίηση του παραπάνω τρόπου γραφής στηρίζεται σε μηχανές πρόβλεψης λέξεων και πλήρη λεξικά, πάνω στα οποία η Google ισχυρίζεται πως δαπάνησε αρκετό χρόνο και χρήμα!

Κατά τα άλλα, το 4.2 φέρνει υπό τη «σκέπη» της Jelly Bean ονομασίας του μια σειρά από ευπρόσδεκτες βελτιώσεις όπως η δυνατότητα δημιουργίας και εναλλαγής προφίλ χρηστών, η άμεση μεταφορά δεδομένων μέσω NFC και η βελτίωση της αυτονομίας της μπαταρίας με καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του επεξεργαστή. Η χρήση της CPU μεγιστοποιείται με το που θα αγγίξετε την οθόνη και ελαχιστοποιείται όταν η συσκευή σας παραμένει αδρανής…

Keywords
Τυχαία Θέματα