Greek Food Heritage από τους Google Developers

Αγκαλιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, η DETROP και το GOOGLE DEVELOPERS GROUP THESSALONIKI συνεργάζονται και παρουσιάζουν μια καινοτόμα διαδραστική πλατφόρμα. “Η τεχνολογία αναπτύσσει εργαλεία με σκοπό να καθορίσει τις αγοραστικές ανάγκες και να συμβάλει στην προαγωγή της καινοτομίας σε όλους τους τομείς.» Ένας από αυτούς είναι και η ελληνική διατροφή, η παραγωγή προϊόντων και η γαστρονομική παράδοση”.

Σε αυτό πιστεύει το Google

Developers Group Thessaloniki και με τη νεοσύστατη “Food Team” θα παρουσιάσει το project “Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά” στη DETROP στην Αθήνα, στις 14-16 Μαρτίου 2014 στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI.

Το project “Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά” δεν είναι απλώς μια καινοτόμα εφαρμογή (application) που οπτικοποιεί δεδομένα της βιομηχανίας τροφίμων στο χάρτη, αλλά έχει ως στόχο να είναι μια διαδραστική πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη που θα οδηγεί σε διαδρομές ιστορικές, πολιτιστικές, τουριστικές και οικονομικές. Πρόκειται για μια μοναδική προσπάθεια που γίνεται στη Ελλάδα και ξεκινάει από τη TIF-HELEXPO που στηρίζει την Κοινότητα του Google Developers Group Thessaloniki. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί και σε αυτό να συμβάλουν όσοι φορείς επιθυμούν (πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί, οικονομικοί και προκειμένου να αξιοποιηθεί και ως εργαλείο για την εξωστρέφεια των παραγωγών, επιχειρήσεων και γενικότερα της χώρας.

Σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια καινοτόμα υπηρεσία που θα προσθέσει αξία στην παρουσίαση των εκθετών της Detrop, και για να εξελιχθεί σε ένα συλλέκτη δεδομένων και πληροφοριών που παρουσιάζονται από μια διαφορετική οπτική γωνία: την τοποθεσία. Αυτό έγινε κυρίως με σκοπό να δημιουργηθούν ομάδες δεδομένων, όπου θα συνδέονται η ιστορία με τη παράδοση στην παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Η πλατφόρμα θα δίνει πληροφορίες με έναν πολύπλευρο τρόπο, ώστε ένα προϊόν να συνδέεται όχι μόνο με τον παραγωγό του αλλά και με το ιστορικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό υπόβαθρο της περιοχής. Στις τοποθεσίες θα περιλαμβάνονται στοιχεία για φάρμες, μύλους, γαλακτοκομεία, αμπελώνες, οπωρώνες, ζυθοποιεία, εστιατόρια και καφετέριες, αγορές τροφίμων και παντοπωλεία, ξενοδοχεία και πανδοχεία.

Κύριοι στόχοι του project είναι:
- Να αναδειχθεί η τωρινή παραγωγή τροφίμων και η μεθοδολογία της
- Να αναδειχθούν οι τωρινές τοποθεσίες παραγωγής
- Να μάθουμε για τη Διατροφική Κληρονομιά και τη Γαστρονομική κουλτούρα από το παρελθόν ως και σήμερα
- Να ενθαρρύνει τους “εμπόρους λιανικής” να προωθήσουν ένα γαστρονομικό τουρισμό βασισμένο στη Διατροφική Κληρονομιά
- Να ενθαρρύνει τις συνεργασίες για την δημιουργία αγροτικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα