To BlackBerry Messenger στο Android

Μπορεί να καθυστέρησε λιγάκι, αλλά τώρα πια είναι επισήμως διαθέσιμο, καθώς οι χρήστες κινητών Android μπορούν να αποκτήσουν την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που είχε καθιερώσει η καναδική εταιρεία, το BlackBerry Messenger. H υπηρεσία messaging BBM για συσκευές Android και iOS προσφέρει ακόμα μία επιλογή για δωρεάν ανταλλαγή

μηνυμάτων (ηχητικών-γραπτών) και φωτογραφιών, στις ήδη υπάρχουσες και κραταιές Viber, WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage, Hangouts κλπ.

Η εταιρεία θέλοντας να προλάβει τυχόν προβλήματα από την πολυκοσμία (ήδη χρησιμοποιούν το BBM περισσότεροι από 60 εκατ. χρήστες το μήνα), δίνει σε όλους τη δυνατότητα να κατεβάσουν την εφαρμογή, αλλά ζητά το email τους για να ειδοποιηθούν πότε θα είναι εφικτή η χρήση της υπηρεσίας. Επίσης, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές προσφέρει ανωνυμία στον χρήστη (αν το επιλέξει φυσικά), αφού η αναγνώριση γίνεται από τον αριθμό PIN και δε χρειάζεται να μοιραστούν τον αριθμό τηλεφώνου ή κάποια διεύθυνση email, καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια και κρυπτογράφηση από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται μόνο οι servers του δικτύου της BlackBerry.

Η υπηρεσία προσφέρει Cross-platform συνομιλία (chatting) με επαφές σε Android, iPhone και BlackBerry, ενημέρωση ότι το μήνυμα έχει ληφθεί και αναγνωσθεί από τον παραλήπτη, ενημέρωση αν ο συνομιλητής γράφει κάτι σε πραγματικό χρόνο, δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών και ηχητικών μηνυμάτων, δυνατότητα συνδιάσκεψης μέχρι 30 άτομα, δυνατότητα αποστολής μηνύματος σε όλες τις επαφές ταυτόχρονα, δυνατότητα δημιουργίας προφίλ, με status updates, φωτογραφία κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα