Ανακοινώθηκε το Samsung Galaxy S4 Zoom

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το Galaxy S4 Zoom official, την υβριδική Android συσκευή που διαθέτει κάμερα 16MP και οπτικό zoom 10x.

Το νέο υβρίδιο smartphone-camera αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Samsung

να δημιουργήσει «ένα κορυφαίο smartphone και μία high-end compact camera» συνδυασμένα σε μία συσκευή. Πρόκειται για ένα σχέδιο που ξεκίνησε με τη δημιουργία του αρχικού Galaxy Camera.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του Galaxy S4 Zoom σαν smartphone θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής έκδοσης 3G HSPA+ και LTE. Όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν επεξεργαστή 1.5GHz dualcore, με το ακριβές μοντέλο να ποικίλλει ανάλογα με την εκάστοτε αγορά. Η οθόνη του είναι 4,3 ιντσών qHD Super AMOLED, με επικάλυψη Gorilla Glass 3. Ο αποθηκευτικός του χώρος θα ανέρχεται στα 8GB (τα 5GB διαθέσιμα για τις ανάγκες του χρήστη), θα διαθέτει μνήμη RAM μεγέθους 1.5GB, ενώ θα υπάρχει και υποδοχή για τοποθέτηση κάρτας μνήμης microSD .

Σε ότι αφορά τις δυνατότητες διασύνδεσης θα υποστηρίζει WiFi a/b/g/n (5GHz), Bluetooth 4.0 και NFC. Επίσης θα διαθέτει A-GPS και GLONASS, accelerometer, ψηφιακή πυξίδα, , αισθητήρα εγγύτητας, γυροσκόπιο και αισθητήρα φωτός. Η μπαταρία του θα είναι χωρητικότητας 2.330 mAh.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά της ψηφιακής κάμερας (στο πίσω μέρος της συσκευής), διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα 16-megapixel CMOS, με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και 24-240mm 10x οπτικό zoom, με φακό F3.1-F6.3. Στο εμπρόσθιο μέρος θα βρίσκεται κάμερα ανάλυσης 1.9-megapixel για την πραγματοποίηση βίντεοκλήσεων. Επιπλέον, υποστηρίζει ISO 100-3200 και έως 4fps με autofocus. Διαθέτει ακόμη Xenon flash και υποστηρίζει λήψη βίντεο σε ποιότητα έως 1080p.

Σε ότι αφορά το ενσωματωμένο software, διαθέτει το περιβάλλον χρήσης TouchWiz, λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean, όπως και οι υπόλοιπες Galaxy S4 συσκευές. Επιπρόσθετα, διαθέτει μια πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν την κάμερα.

Το Samsung Galaxy S4 Zoom θα είναι διαθέσιμο στις αγορές εντός του καλοκαιριού, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική της Samsung.

Keywords
Τυχαία Θέματα