Η Samsung οδηγεί την κούρσα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών International Data Corporation (IDC), η Samsung και η Apple συνεχίζουν να κυριαρχούν στην αγορά των smartphones.

Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες είδαν τα μερίδιά τους κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 να μειώνονται, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Από ένα σύνολο 237,9 εκατομμυρίων smartphones

που πουλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, από τη Samsung «εκπορεύτηκαν» 72,4 εκατομμύρια ή μερίδιο 30,4% της αγοράς. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η Samsung διατηρούσε μερίδιο 32,2%, με την πτώση να αποδίδεται σε εποχιακές εκπτώσεις εταιρειών όπως η LG και η Lenovo.

Η LG πούλησε 12,1 εκατομμύρια μονάδες, που μεταφράζεται σε μερίδιο αγοράς 5,1%, αντίστοιχα η Lenovo πούλησε 11,3 εκατομμύρια συσκευές με μερίδιο αγοράς 4,7%. Οι δύο συγκεκριμένες εταιρείες είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται εντυπωσιακά κατά 108.6% (LG) και 130.6% (Lenovo), από χρόνο σε χρόνο.

Η Apple είδε το μερίδιό της κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 να πέφτει στο 13,1%, γνωρίζοντας μείωση της τάξης του 25%. Το φημολογούμενο «οικονομικό» iPhone και το επερχόμενο iPhone 5S είναι οι ελπίδες της εταιρείας για ανάκαμψη μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Τέλος, παρά τη μείωση των μεριδίων αγοράς για Samsung και Apple, οι δύο εταιρείες επιδεικνύουν τεράστια κέρδη από την αγορά των smartphones. Ειδικά η Samsung «πανηγυρίζει» για το ρεκόρ κερδών του δευτέρου τριμήνου που έφτασε τα 8,5 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα