Καταφθάνει το Android 5.0 Jelly Bean!

Πριν καλά-καλά το Android 4.0 Ice Cream Sandwich προλάβει να διεκδικήσει τη θέση του στα νέα tablets και κινητά, η Google σχεδιάζει το διάδοχό του. Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν το Android

5.0 να φέρει την κωδική ονομασία Jelly Bean και να ανακοινώνεται επισήμως αυτό το καλοκαίρι στο συνέδριο Google I/O της εταιρείας. Όπως βλέπετε, η Google παραμένει πιστή τόσο στις… γλυκές κωδικές ονομασίες των εκδόσεων του λειτουργικού της, όσο και στην αλφαβητική τους σειρά! (όπου Α, Β, C,D,E,F,G,H,I,J στην αγγλική αλφάβητο βάλτε τα Astro, Bender – οι δύο πρώτες πιλοτικές εκδόσεις – Cupcake, Donut, Éclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich και τώρα Jelly Bean!)
Όσον αφορά στις καινοτομίες που θα φέρει το Android 5.0 Jelly Bean, φήμες θέλουν την παράσταση να κλέβει η δυνατότητα παράλληλης εκκίνησης με το άλλο λειτουργικό που αναπτύσσει η εταιρεία, το Chrome OS. Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης ενός tablet θα μπορεί να μεταβαίνει από το ένα σύστημα στο άλλο με το πάτημα ενός κουμπιού, δίχως την ανάγκη επανεκκίνησης.
Φαίνεται πως η αγορά των laptops, ultrabooks και netbooks δεν αφήνει ασυγκίνητη την Google, η οποία θέλει να επεκτείνει και προς τα εκεί την κυριαρχία της, κοντράροντας σε όλα τα μέτωπα τα επερχόμενα Windows 8 της Microsoft.

Keywords
Τυχαία Θέματα