Κερκυραϊκό Λεξικό

Δεν ξέρω αν έχετε ποτέ βρεθεί ποτέ στην Κέρκυρα, αλλά αν δεν έχετε πάει καλό θα ήταν να κάποια στιγμή να πηγαίνατε εκεί διακοπές. Το ιδιαίτερο του νησιού είναι σίγουρα να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να μιλήσεις με κάποιο ντόπιο. Οι Κερκυραίοι έχουν εισαγάγει πολλά στοιχεία της Βενετσιάνικής ιδιομορφίας στο λεξιλόγιό τους. Πριν λίγες μέρες λοιπόν κυκλοφόρησε μια καινούρια εφαρμογή που περιέχει όλους αυτούς τους ιδιωματισμούς στη γλώσσα των Κερκυραίων, αλλά πάνω από όλα είναι ένα καταπληκτικό λεξικό και μια πολύ σοβαρή δουλειά.

Το Κερκυραϊκό Λεξικό αφορά λέξεις που χρησιμοποιούσαν στην Γλώσσα τους οι Κερκυραίοι από την πρώτη Ενετική περίοδο έως την Ένωση των επτανησίων με την Ελλάδα.

Προλογίζει ο Σταμάτης Κυριάκης: «Η εργασία αυτή έγινε με την πεποίθηση ότι χρειάζεται να συνεχισθεί η προσπάθεια προκειμένου να καταγραφεί σήμερα ότι υπήρξε και ότι παραμένει ζωντανό και γνωστό από τη παλαιά μας Γλώσσα. Προσπαθήσαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι Κερκυραίοι στην γλώσσα τους πριν από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και την προσαρμογή στην νεοελληνική γλώσσα.

Οι λέξεις που περιλαμβάνονται στο λεξικό που ακολουθεί, είναι κατά βάση λέξεις που ενσωματώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στην γλώσσα των Κερκυραίων από τον ύστερο μεσαίωνα μέχρι και την Ένωση της Κέρκυρας με την Ελλάδα

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cwa.gr/

Αποκτήστε το από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.cwa.kerkyraikolexiko

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κερκυραϊκό Λεξικό,kerkyraiko lexiko