112 – κακοκαιρία Άριελ: Μήνυμα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά – «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ήρθε στους κατοίκους της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς πριν από λίγα λεπτά μέσω του 112, λόγω της κακοκαιρίας Άριελ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του imerazante.gr, το μήνυμα του 112 αναφέρει τα εξής: «Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr, από σήμερα Τετάρτη 30/11/2022 έως και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 1/12/2022 το σύστημα κακοκαιρίας

με την ονομασία “ARIEL” θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση στο καιρό στη Ζάκυνθο, με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους θυελλώδεις ανέμους 7 – 8 μποφόρ.

Η #επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου με τα νεότερα στοιχεία της #ΕΜΥ. Θα ακολουθήσει ανάλυση της καιρικής κατάστασης . Ακολουθεί video με 12ωρο υετό. @EMY_HNMS @GSCP_GR @News247gr @Starchannelnew1 https://t.co/9DHdu0Sjgn pic.twitter.com/MGwsCybK7B

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) November 30, 2022

Γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες σημέρα σε #Κεφαλονιά & #Ζάκυνθο

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/rhGuJbyuPh

— 112 Greece (@112Greece) November 30, 2022

Βρέχει καταρρακτωδώς στην Αττική

Η κακοκαιρία Αριελ έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Αττική με ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές από το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
112 –, Άριελ, Μήνυμα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά – Αποφύγετε,112 –, ariel, minyma, zakyntho, kefalonia – apofygete