12χρονος έδωσε όλο το χαρτζιλίκι του για να σώσει ένα δάσος

Την απόφαση να προσφέρει όλα τα χρήματα που είχε μαζέψει από το χαρτζιλίκι του για να σώσει τα δέντρα που έχουν φαγωθεί από ξυλοφάγα έντομα στο Βίσοκε Τάτρι, μια οροσειρά αλπικού τύπου στα σύνορα της Σλοβακίας, πήρε ένα αγόρι 12 ετών εκπλήσσοντας αρκετούς για την πράξη του. Ο Ματέι Γιουρτσίσιν δώρισε 5.000 ευρώ στο Εθνικό Πάρκο Τάτρας, για την προσπάθεια που κάνει να καταπολεμήσει την επιδρομή που έχουν εξαπολύσει οι σκολύτες, ένα είδος εντόμου, καταστρέφοντας τα δέντρα της οροσειράς.

«Πηγαίνουμε συχνά στην οροσειρά και ανησυχούμε για όσα συμβαίνουν εκεί», είπε η μητέρα του Ματέι, η Αλίσα

Γιουρτσισίνοβα, η οποία ενέκρινε τη συναλλαγή για λογαριασμό του ανήλικου γιου της. Με τα χρήματα που έδωσε ο 12χρονος Ματέι θα αγοραστούν 500 παγίδες φερομόνης για να καταπολεμηθούν οι σκολύτες.

«Ανάλογα» παραδείγματα υπάρχουν και στην Ελλάδα: ο συνταξιούχος που είχε δηλώσει ότι χαρίζει τη σύνταξή του στον Γ. Παπανδρέου για τη σωτηρία της χώρας και οι δύο μικροί μαθητές από την Πετρούπολη που έσπασαν τον κουμπαρά τους για να δώσουν τα δέκα ευρώ που είχαν στο «Λογαριασμό αλληλεγγύης για την απόσβεση Δημοσίου Χρέους», ο οποίος δείχνει να έχει ξεχαστεί απ’ όλους.

Πηγή: onlynews.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα