1,3 τόνοι κοκαΐνης σε αεροσκάφος της Air France

Στη μεγαλύτερη σύλληψη που έχουν κάνει ποτέ για ναρκωτικά προέβησαν οι γαλλικές Αρχές, καθώς εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης «μαμούθ», αξίας 200 εκ. ευρώ μέσα σε αεροσκάφος της Air France το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Καράκας της Βενεζουέλας προς το Παρίσι.

Οι βαλίτσες είχαν καταχωρηθεί με πλαστά ονόματα που δεν αντιστοιχούσαν σε επιβάτες της πτήσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας

Μανουέλ Βαλς, «στο αεροσκάφος βρέθηκαν 1,3 τόνοι κοκαΐνης, η αξία της οποίας φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αστυνομικές πηγές υπολογίζουν ότι η αξία της στο δρόμο ανέρχεται σε 200 εκ. ευρώ».

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού περίπου πριν από 3 εβδομάδες, ωστόσο οι αρχές δημοσιοποίησαν λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση μόλις το Σαββατοκύριακο.

Τουλάχιστον έξι πρόσωπα, τρεις Βρετανοί και τρεις Ιταλοί, διαφόρων ευρωπαϊκών εθνικοτήτων έχουν συλληφθεί από τις αρχές σε σχέση με την υπόθεση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης και η σύλληψη των υπόπτων ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, ανακοίνωσε ο Βαλς.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρεις αξιωματούχοι της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας, δύο λοχίες και ο ένας υπολοχαγός.

Keywords
Τυχαία Θέματα