15 βουλευτές μπορεί να χάσουν την έδρα τους

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά, 15 βουλευτές της σημερινής σύνθεσης του κοινοβουλίου μπορεί να απολέσουν την έδρα τους, λόγω μίας ένστασης στο εκλογοδικείο.

Συγκεκριμένα, οι δύο εκλογείς της Β’ Αθηνών κατέθεσαν ένσταση στο εκλογοδικείο, για το γεγονός του ότι οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου έγιναν σύμφωνα με την απογραφή

του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της ένστασης που κατέθεσαν οι εκλογείς υποστηρίζεται το ότι η κατανομή των βουλευτικών εδρών έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β’ Αθηνών με την εκλογή πέντε βουλευτών λιγότερων και την υπεραντιπροσώπευση δέκα εκλογικών περιφερειών (Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου). Κι αυτό -όπως υποστηρίζουν- είναι αντίθετο στο Σύνταγμα της χώρας μας.

Στην περίπτωση που εν λόγω ένσταση γίνει δεκτή, τότε θα τεθούν σε κίνδυνο οι έδρες 15 βουλευτών δέκα εκλογικών περιφερειών και παράλληλα, θα ανακηρυχθούν επιπλέον πέντε βουλευτές στην Β' Αθηνών.

Οι δυο πολίτες της Β’ Αθηνών -με την ένστασή τους- στρέφονται εναντίον των εξής 15 βουλευτών: Α. Ψυχάρη (ΝΔ Α’ Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ Α’ Αθηνών), Π. Μηταράκη (ΝΔ Α’ Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ Α’ Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ, Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ Χίου).

Επίσης, ζητούν να ανακηρυχθούν βουλευτές πέντε αναπληρωματικοί της Β' Αθήνας και συγκεκριμένα, να ανακηρυχθούν από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα