17 Νοέμβρη – ΣΥΡΙΖΑ: Από τον πατέρα στον γιο κρατάει αυτή η αθλιότητα, λέει ο Γ. Τσίπρας

Ο υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αττικής με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Τσίπρας ο οποίος ήταν παρών στο πάνελ του ΣΚΑΪ όταν ο Παναγιώτης Λάμψιας έκανε το σχόλιο που έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο, πήρε θέση για το ζήτημα.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Τσίπρας
τόνισε:

Επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οι υποτιθέμενες σχέσεις έως ταύτιση του τότε ΠΑΣΟΚ με τη 17Ν ήταν συχνά-πυκνά το αγαπημένο θέμα εφημερίδων κοντά στη ΝΔ, ιδίως σε προεκλογικές περιόδους. Η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται και σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην εκπομπή του Σκάι, από την οποία αποχώρησα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Δουδωνής, επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας, συντάχθηκε με την άρνηση του κ. Λάμψια να ανακαλέσει τις αθλιότητες. Όχι να ζητήσει συγνώμη αλλά ακόμη και να ανακαλέσει. Υποστήριξε μάλιστα ο κ. Δουδωνής ότι η αθλιότητα περί 17Ν είναι «κριτική» και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι δεν ανέχονται την κριτική. Να του θυμίσω πώς αντιμετώπιζε το ΠΑΣΟΚ την τότε «κριτική». Για παράδειγμα, σε συνέντευξή του το 2003 ο Κ. Λαλιώτης έλεγε: «Κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη τα στελέχη της Ν.Δ. για τις αθλιότητες που έχουν πει εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Αριστεράς». Προφανώς και ο κ. Λαλιώτης και το τότε ΠΑΣΟΚ είχε δυσανεξία στην «κριτική».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής προκλήθηκε μεγάλη ένταση στον «αέρα» του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια πολιτικής συζήτησης με «φόντο» τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αφορμή προηγούμενο σχόλιο του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Παναγιώτη Λάμψια, για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου». Μάλιστα, στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη. «Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια», σημείωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την οργή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα που έχει εφεύρει τον όρο «κομματική δημοσιογραφία», η ύπαρξη της οποίας εξυπηρετεί μόνο σκοπούς βλακώδους προπαγάνδας, θίγεται όταν ένας κανονικός δημοσιογράφος ασκεί δριμεία κριτική. Ε, σόρυ, αλλά αυτό μόνο γέλιο προκαλεί. pic.twitter.com/vxvgixd49c

— Georghy Zhukov (@GeorghyZhukov) May 5, 2023

Ο Παναγιώτης Λάμψιας είπε επίσης ότι «φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν – που είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε».

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε επίμονα από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει. Στην εκπομπή παρενέβη και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου. «Είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο συνάδελφος μου ωστόσο νομίζω ότι ήταν ένα σχόλιο που εκφράστηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής», τόνισε η Σία Κοσιώνη. «Είναι ντροπή», έκανε λόγο από την πλευρά της η Πόπη Τσαπανίδου και η ένταση συνεχίστηκε με διαπληκτισμούς σε υψηλούς τόνους. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ επέμεινε να αρνείται να ανακαλέσει με αποτέλεσμα ο Γιώργος Τσίπρας να αποχωρήσει από το πλατό.

Γιατί όμως το είπε αυτό ο Παναγιώτης Λάμψιας; Τις τελευταίες ώρες, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα παλαιότερο βίντεο της Ομάδας Αλήθειας…

Keywords
Τυχαία Θέματα