19χρονη δόκιμος – Ναυτικό: Το φαγητό στην Τυνησία και η νόσηση με κορονοϊό

Ολα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας, της ναυτικής δοκίμου που πέθανε στη Νάπολη, ερευνούν οι αρχές. Η νεαρή δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού επέβαινε στο πλοίο “Προμηθεύς” και την Τρίτη διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολι της Ιταλίας, καθώς παρουσίασε πυρετό. Η κλινική εικόνα της 19χρονης παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμφάνισε πυρετό και παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία -το Πλοίο Γενικής

Υποστήριξης “Προμηθέας” στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα “Κανάρης” με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους-είχαν δέσει στην Τυνησία, στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Ερευνάται λοιπόν εάν το νεαρό κορίτσι έφαγε ή ήπιε κάτι που μπορεί να της προκάλεσε δηλητηρίαση, παρά τις αυστηρές οδηγίες στους δοκίμους και τα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν ιδιαίτερα το τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η Θάλεια μαζί με άλλους συναδέλφους της έφαγε σε πολύ γνωστή αλυσίδα fast food, μία από τις τρεις ημέρες που οι φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έμειναν στο Λαγκουλέτ. Και αυτό παρά τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως στις οδηγίες τους τονίζεται  ότι ακόμη και τα δόντια τους πρέπει να τα πλένουν μόνον με εμφιαλωμένο νερό!

Καθυστερεί από τους Ιταλούς η νεκροψία

«Δεν ξέρουμε το αίτιο του θανάτου της, δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου» λέει στο Πρώτο Θέμα πηγή του Πολεμικού Ναυτικού διευκρινίζοντας ότι όλοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που θα γίνει στη Νάπολη από Ιταλό ιατροδικαστή και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στη νεκρή κοπέλα. Ακόμη όμως και η διενέργεια της νεκροψίας αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Ενώ οι Ιταλοί είχαν δεσμευτεί για την πραγματοποίηση της νεκροψίας-νεκροτομής σήμερα το πρωί, τελικά η διαδικασία καθυστερεί με την ελληνική πλευρά να πιέζει τις αρχές της Νάπολης για όσο το δυνατόν ταχύτερη διενέργεια της εξέτασης. Στη Νάπολη βρίσκονται οι συντετριμμένοι γονείς της Θάλειας Κορδαμπάλου, δύο στρατιωτικοί γιατροί και μία νοσηλεύτρια που ταξίδεψαν στην Ιταλία ειδικά για την αντιμετώπιση της άγνωστης ασθένειας που προκάλεσε το θάνατο της 19χρονης δοκίμου και ο ακόλουθος άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη.

“Την έβαλαν να κάνει 24ωρη υπηρεσία χωρίς σίτιση”

Η θεία της 19χρονης Θάλειας, αναφέρει στο ThessToday, ότι η κοπέλα είχε νοσήσει με κορονοϊό πριν από δέκα ημέρες, ενώ με το που βγήκε αρνητική έκανε 24ωρη υπηρεσία χωρίς σίτιση. Σε συνδυασμό με την κατάπτωση του οργανισμού της από την covid-19, οι συγγενείς θεωρούν ότι οι ιθύνοντες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ζύγισαν σωστά την κατάσταση και άφησαν εκτεθειμένη τη Θάλεια. Έτσι, λοιπόν, την Τρίτη η 19χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη Νάπολι, στην Ιταλία. Η θεία της καταγγέλλει ότι η οικογένεια ενημερώθηκε την Τετάρτη και δεν ήξεραν καν ότι η κοπέλα νοσηλεύεται διασωληνωμένη. “Ενημερώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα, από τη λοιμωξιολόγο που πήγε μαζί με παθολόγο στην Ιταλία. Μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι γονείς της 19χρονης το απόγευμα της Πέμπτης μετέβησαν στην Ιταλία και ενημερώθηκαν ότι η Θάλεια υπέστη οργανική ανεπάρκεια. “Τους είπαν ότι δεν θα αντέξει και τελικά κατέληξε το πρωί της Παρασκευής”, σημείωσε η θεία της. Στη Λάρισα, οι φίλοι και οι συγγενείς της οικογένειας βρίσκονται σε κατάσταση σοκ για την απώλεια της 19χρονης. “Οι γονείς τα έχουν χαμένα. Το είχε όνειρο ζωής να πάει στο ναυτικό. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι και πυρετό”

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στο Mega, συντετριμμένος, o αδελφός της άτυχης Θάλειας, αναφέροντας τα όσα γνώριζε η οικογένειά της για την εξέλιξη της υγείας της αδελφής του τις τελευταίες ημέρες. “Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι”, ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, σημειώνοντας ότι “ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα”. “Μας πήραν να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν εκεί”, τόνισε για την εξέλιξη της υγείας της 19χρονης.

“Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πως και πως” συμπλήρωσε.

“Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή” κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη 19χρονη κοπέλα. Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στην αιτία του θανάτου της. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessΤoday σήμερα θα διενεργηθεί η νεκροψία στη σορό της άτυχης κοπέλας. Σημειώνεται ότι, ακόμη δύο Ναυτικοί Δόκιμοι βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο της Νάπολη, χωρίς όμως η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία. Οι δύο ναυτικοί παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα με αυτά που είχε παρουσιάσει και η συνάδελφος τους.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης και μεταφέρθηκαν προληπτικά για εξετάσεις και νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης ήταν μαζί με την Θάλεια. Οι δύο φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων είναι καλύτερα στην υγεία τους και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο ίσως και σήμερα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εξονυχιστικές προληπτικές εξετάσεις τους στη Νάπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
19χρονη, – Ναυτικό, Τυνησία,19chroni, – naftiko, tynisia