20 χρόνια κοινωνικής προσφοράς της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»

Με το σύνθημα «Υγεία για όλους» και σκοπό τους τη στήριξη των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους, οι άνθρωποι της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» αγωνίστηκαν να προωθήσουν παντού το μήνυμα της αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς. Την Τετάρτη 13 Μαρτίου γιορτάζουνε τα 20 χρόνιατους στην αίθουσα Ολυμπία της Αίγλης Ζαππείου, στις 6 το απόγευμα.

Στην επετειακή αυτή εκδήλωση θα ανακοινωθούν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία υγείας για ομάδες πληθυσμών, κυρίως των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας

Επί 20

συναπτά χρόνια, οι άνθρωποι της ΑΓΚΑΛΙΑΣ ακολούθησαν τη φωνή όλων εκείνων που είχαν ανάγκη, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Και τα ταξίδια βρήκαν ανταπόκριση στη νησιωτική και ηπειρωτική περιφέρεια, γιατί είχαν άξιους συνοδοιπόρους, τα μέλη της «Ανοιχτής Αγκαλιάς». Τους εθελοντές γιατρούς , τους τεχνολόγους, τους νοσηλευτές και τους χορηγούς. Αλλά κυρίως την άσβεστη και αταλάντευτη θέληση να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και πάνω από κάθε δυσκολία τη ζωή.

Η συμπλήρωση αυτής της εικοσαετίας σηματοδοτεί ταυτόχρονα και το ξεκίνημα της νέας μας προσπάθειας για το μέλλον. Ένα ξεκίνημα βασισμένο πάνω στις πολύτιμες και άφθονες εμπειρίες, που έδωσε μέχρι σήμερα το τεράστιο χιλιομετρικό αυτό «ταξίδι», που βασισμένο στην ανθρωπιστική, κοινωφελή δράση, αποκτά ολοένα και περισσότερους συνοδοιπόρους εθελοντές για την «υποστήριξη της ζωής». Με αίσθημα ευθύνης, απόλυτης διαφάνειας και σύγχρονο ορθολογισμό, η «Ανοιχτή Αγκαλιά» πέτυχε να διαχειριστεί ποσό μεγαλύτερο των 4.130.000 ευρώ, προσφέροντας ουσιαστικά και μετρήσιμα οφέλη, 20 χρόνια τώρα, στον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

● 70 εκστρατείες προληπτικής ιατρικής

● 153 προορισμοί σε όλη την Ελλάδα

● 126.957 ιατρικές πράξεις (73.225 σε παιδιά, 53.732 σε ενήλικες)

● 8.200 υπερηχογραφήματα

● 14.300 καρδιογραφήματα

● 12.200 τεστ Παπανικολάου

● 43.000 φθοριώσεις

● περισσότερες από 15.100 βιοχημικές εξετάσεις

● 7 παιδικές χαρές

● 7 αναπλάσεις παιδιατρικών κλινικών

● 5 αίθουσες παιγνιοθεραπείας

προσφορά μαστογράφου στη Θεσσαλονίκη

● εξοπλισμός μονάδας εγκαυμάτων στο νοσοκομείο Παίδων Π.&Α. Κυριακού

● δημιουργία της 1ης Κρατικής Τράπεζας Βλαστοκυττάρων στη Β. Ελλάδα

● προγράμματα διατροφικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία

● λειτουργία Κέντρου Ημέρας για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή

Όλοι μαζί συμπαρατασσόμαστε ώστε στον δύσκολο αγώνα της καθημερινότητας, το παιδί και επομένως η ίδια η ζωή να αναδεικνύονται πάντα ΝΙΚΗΤΕΣ. Ένα ξεκίνημα βασισμένο κυρίως στην απόλυτη βεβαιότητα ότι η Αγάπη δεν έχει σύνορα, όπως εξάλλου και η ανθρώπινη μοίρα, δεν έχει σύνορα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Σωματείο Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Μεσογείων 24- Αθήνα 11527

Τηλ. 2107726814-15 / Fax. 2107799646

e-mail: [email protected]

web-site: www.fkpanoixtiagalia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα