«20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» δια χειρός Ντέιβιντ Φίντσερ

Ένα πασίγνωστο μυθιστόρημα πρόκειται να δούμε στη μεγάλη οθόνη από τον Ντέιβιντ Φίντσερ και δεν είναι άλλο από το «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» του Ιουλίου Βερν. Ο σκηνοθέτης των ταινιών Seven, Fight Club, Το κορίτσι με τα τατουάζ κτλ. σκοπεύει να γυρίσει τη νέα του ταινία στην Αυστραλία, ενώ σε κοινή ανακοίνωσή της με τον υπουργό Τεχνών Τόνι Μπερκ, η πρωθυπουργός της χώρας, Τζούλια

Γκίλαρντ ανέφερε πως αυτή θα είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν στο καστ, ωστόσο οι υπεύθυνοι της παραγωγής διέψευσαν ότι σε αυτούς συγκαταλέγεται ο Μπραντ Πιτ. Ο Πιτ είχε γραφτεί ότι θα υποδυθεί τον Νεντ Λαντ, του φημισμένου ήρωα που ανέλαβε να κυνηγήσει το «τέρας» των θαλασσών που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν το υποβρύχιο «Ναυτίλος» του διάσημου πλοιάρχου Νέμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη φορά που το μυθιστόρημα περνά στη μεγάλη οθόνη, καθώς έχουν προηγηθεί οι ταινίες των Ζορζ Μελιές (1907), Στούαρτ Πάτον (1916) και Ρίτσαρντ Φέλισερ (1954).

Η κυβέρνηση της Καμπέρας προσέφερε επιχορήγηση 21,6 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (17,5 εκατ. €) στο πλαίσιο ενός προγράμματος υποστήριξης της τοπικής κινηματογραφικής βιομηχανίας που αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας του ακριβού δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα