2011: 12 μήνες καταιγιστικών εξελίξεων…

Έχοντας αφήσει πίσω μας το 2010, το έτος όπου ιστορικά άπαντες θα θυμούνται για την είσοδο της χώρας μας στο…έπος του μνημονίου, τις ημέρες αυτές ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε και το 2011, έχοντας ήδη υποστεί… επιπτώσεις «μήκους» 365 ημερών!

Του Βασίλη Ευθυμίου

Όταν πριν από ένα χρόνο θεωρούσαμε πως τα είχαμε δει όλα, θεωρητικά και πρακτικά κάναμε λάθος, ενώ στο εξής, και αφού σίγουρα διδαχτήκαμε, οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι τα… καλύτερα έρχονται. Το 2011 ήταν σίγουρα

μια «πλούσια» χρόνια από άποψη πολιτικοοικονομικών εξελίξεων, εντός και εκτός συνόρων, ενώ συγχρόνως ήταν και μια «μίζερη» σχετικά χρονιά για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Ωστόσο, στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας μας αποτυπωνόταν κάθε εβδομάδα, επί 12 μήνες, ο παλμός του δοκιμαζόμενου όσο ποτέ κοινωνικού μας ιστού, καθώς ταυτόχρονα και οι πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν απλά καταιγιστικές. Ευχή όλων μας είναι σε ένα χρόνο από σήμερα, και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2012, να έχει επανέλθει η ελπίδα και η αισιοδοξία στις ζωές όλων των ανθρώπων.

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ // 86 ΤΕΥΧΟΣ

Ο τότε Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αναζητά λύσεις εν μέσω πολιτικού «ναρκοπεδίου», αισιοδοξώντας πως η κυβέρνησή του θα καταφέρει την επανεκκίνηση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποκλείει σενάρια συγκυβέρνησης…

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ // 88 ΤΕΥΧΟΣ

Ανά την επικράτεια κυριαρχεί κλίμα «Μεγάλης Παρασκευής» και μάλιστα δικαιολογημένα, καθώς ο καθένας από εμάς «ανεβαίνει» καθημερινά τον… Γολγοθά του. Οι Γερμανοί πιέζουν, η αναδιάρθρωση του χρέους πλησιάζει και η κυβέρνηση ελπίζει σε «λύτρωση» μέσω…επιμήκυνσης, προσδοκώντας την «ανάσταση» της οικονομίας μας.

06 ΜΑΪΟΥ // 89 ΤΕΥΧΟΣ

Οι αναλυτές σωπαίνουν και τον λόγο παίρνουν τα παιδιά! Αποκαλύπτουν με έναν μοναδικό τρόπο τις δικές τους αλήθειες και αγωνίες, δίνοντας άλλη μορφή στις πολιτικές εξελίξεις τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπου στο ΠΑΣΟΚ καταγράφονται «αναταράξεις» και στον εκλογικό δρόμο της Ν.Δ. «εμπόδια».

20 ΜΑΪΟΥ // 91 ΤΕΥΧΟΣ

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς «παίζεται» η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Οι δανειστές πιέζουν αφόρητα και ο χρόνος ασφυκτικά, όταν την ίδια ώρα δημοσκοπικά αποτυπώνεται η καθαρή ενδυνάμωση των «πολιτικών άκρων» του τόπου.

3 ΙΟΥΝΙΟΥ // 93 ΤΕΥΧΟΣ

Το θρίλερ για την είσπραξη της 5ης δόσης καλά κρατεί, ωστόσο τον «ρυθμό» στη πολιτική ζωή του τόπου, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα και εκτός των συνόρων μας, δίνουν οι «αγανακτισμένοι» στις πλατείες της χώρας. Σήμερα πολλοί απορούν που να βρίσκονται άραγε εκείνοι οι «πρωταγωνιστές»…

10 ΙΟΥΝΙΟΥ // 94 ΤΕΥΧΟΣ

Κυριαρχεί και πάλι η «ρευστότητα», με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα να επεμβαίνει «πυροσβεστικά» εν μέσω καλοκαιριού και…υψηλών πολιτικά θερμοκρασιών, ζητώντας την στήριξη της Ελλάδας.

1 ΙΟΥΛΙΟΥ // 97

Keywords
Τυχαία Θέματα