2,5 δις ευρώ θα διεκδικήσουν τα ταμεία για τα παράνομα προνοιακά επιδόματα

Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ-με τόκο-θα διεκδικήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από εκείνους που ελάμβαναν παρανόμως επιδόματα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτρουμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή ενημέρωσε ότι «ο σχετικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, οι λήπτες των παράνομων επιδομάτων έχουν εντοπιστεί, η παροχή τους έχει διακοπεί σε ποσοστό 80% ενώ μέσα στους

επόμενους δύο μήνες θα έχουν διακοπεί όλα τα παράνομα επιδόματα».

Εκτός από τη διεκδίκηση των χρημάτων, θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για εκείνους που έχουν παρανομήσει, ενώ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν και τα ονόματά των παρανομούντων στη δημοσιότητα.

Τέλος, σημείωσε ότι «τα περισσότερα επιδόματα δίνονταν με απλή γνωμάτευση γιατρού δημοσίου νοσοκομείου ή ακόμα και με απλή γνωμάτευση αρμόδιας υπηρεσίας της Νομαρχίας ή του δήμου, και όχι της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής», ενώ διευκρίνισε ότι «είναι περίπλοκος ο εντοπισμός εκείνων των συγγενών που εξακολουθούσαν να λαμβάνουν συντάξεις θανόντων».

Keywords
Τυχαία Θέματα