2ο δημοτικό Καρύστου: Ένα σχολείο του ονείρου δείχνει τον δρόμο της δημόσιας εκπαίδευσης

Το δεύτερο δημοτικό σχολείο Καρύστου, είναι ένα σχολείο ονειρικό τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους, δείχνοντας τον δρόμο για μία ευτυχισμένη σχολική ζωή και για τη δημόσια παιδεία που μας αξίζει. Το κτήριο είναι φιλόξενο, πεντακάθαρο και φωτεινό, με θέα στον νότιο Ευβοϊκό. Αφίσες με τα έργα μεγάλων ζωγράφων κοσμούν τους τοίχους του, ανάμεσα σε καλαίσθητες χειροτεχνίες των παιδιών. Στις αίθουσες, υπάρχουν προτζέκτορες βιδωμένοι στο ταβάνι και στίχοι του Ελύτη, του Σεφέρη, του Καβάφη και άλλων ποιητών με κιμωλία σε μαυροπίνακες. Όσο για τα παιδιά, πέρα από τα μαθήματα,

ασχολούνται με ζωγραφική, animation, εικονογράφηση και θέατρο.

Σύμφωνα με την κα Σοφία Παπανικολάου, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όταν ανέλαβε πριν από έξι χρόνια, θέλησε να φτιάξει το σχολείο του μέλλοντος και τα κατάφερε! “Όταν ενωθούν δάσκαλοι και γονείς, μπορούν να γίνουν θαύματα…Πίσω από κάθε ιδέα υπήρχε ένα όραμα, τίποτα δεν έγινε τυχαία”, τόνισε η κα Παπανικολάου.

Όπως επισήμανε η νέα πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Μπαλτά, τα παιδιά έρχονται σε καθημερινή επαφή με την τέχνη και την ποίηση, ενώ το “παγκάκι της φιλίας” είναι το σημείο αναφοράς για να λύσουν οι μικροί μαθητές τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα στην καθημερινότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρύστου,karystou