311 έδρες από τις 630 καταλαμβάνει το CDU

Η αυτοδυναμία έμεινε όνειρο για την Άνγκελα Μέρκελ και τους Χριστιανοδημοκράτες, αλλά αυτό λίγο νοιάζει την καγκελάριο της Γερμανίας , που απέδειξε περίτρανα, ότι είναι η μια και μοναδική κυρίαρχος της Γερμανίας και της Ευρώπης. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς Die Linke.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, όπως μεταδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας (23/09), οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) λαμβάνουν 41,5% των ψήφων και 311 έδρες στην 630 μελή Κάτω Βουλή.

Οι

Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκέντρωσαν ποσοστό 25,7%, και 192 έδρες, ενώ η Αριστερά αναδείχθηκε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με 8,6% και 64 έδρες. Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 8,4% των ψήφων και καταλαμβάνουν 63 έδρες.

Εκτός Βουλής έμειναν οι Φιλελεύθεροι (FDP) που έλαβαν 4,8% και οι ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), οι οποίοι ωστόσο μπορούν να είναι ικανοποιημένοι, καθώς, μόλις οκτώ μήνες από την ίδρυσή τους, συγκέντρωσαν ποσοστό 4,7%. Οι Πειρατές έλαβαν 2,2% ενώ το ναζιστικό NPD 1,3%.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των ηγετικών ομάδων των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη νέα Βουλή προκειμένου να προσδιοριστεί η στάση, για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα