39 νεκροί και 188 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

39 νεκροί και 188 τραυματίες είναι μέχρις στιγμής ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις του Ιράκ την Τρίτη, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Τουλάχιστον 16 βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε Βαγδάτη, Κιρκούκ, Χίλα, Κερμπάλα, καθώς και στις πόλεις Μπαΐτζι, Σαμάρα, Ντακούκ, Ντουλουίγια, Λατιφίγια, Μαχμουντίγια και Τουζ Χουρμάτο.
Στην Κερμπάλα, ιερή πόλη των σιιτών, τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σε πάρκο στην είσοδο της πόλης και κοντά

σε εστιατόριο.
Στο Κιρκούκ εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον εννέα νεκροί και 30 τραυματίες, σύμφωνα με πηγές των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.
Στη Βαγδάτη η επίθεση -που όπως φαίνεται πραγματοποιήθηκε από καμικάζι- σημειώθηκε στην εμπορική περιοχή Αλάουι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις.
Στη Μαχμουντίγια μια βόμβα σε αυτοκίνητο εξερράγη, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και 12 να τραυματιστούν, ενώ στόχος επίθεσης έγινε όχημα που μετέφερε τον κυβερνήτη της επαρχίας Άνμπαρ.
Σε έκρηξη αυτοκινήτου σκοτώθηκε ένας από τους άνδρες της ασφάλειάς του και τραυματίστηκαν οκτώ ακόμα άτομα.
Οι επιθέσεις σημειώνονται ανήμερα της 9ης επετείου της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ και λίγες ημέρες πριν από την πρώτη εδώ και 20 χρόνια, σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 ως 29 Μαρτίου.
Για τη συγκεκριμένη σύνοδο, 450 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν σε προετοιμασίες, όπως η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και των υποδομών σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης του Νούρι αλ- Μάλικι, να πείσει τους Άραβες ηγέτες να παρευρεθούν, σύμφωνα με τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα