450 εκ. ευρώ θα πάρουν οι δήμοι για το 2012

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και Επικρατείας Παντελή Καψή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δήμοι μπορούν να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες της εποχής, ενώ οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαβεβαιώθηκαν

ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με το υπουργείο Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του 2012 και τις αποδόσεις στους δήμους- που αφορούν 450 εκατ. ευρώ.

Οι δήμαρχοι υπερτόνισαν ότι «το κράτος πρέπει να εμπιστευθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διότι είναι ο μόνος δημόσιος φορέας που έχει ακόμη τις προϋποθέσεις να υλοποιεί γρήγορα και αποτελεσματικά πρωτοβουλίες».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, η Ένωση προσήλθε στη συνάντηση με τρεις θεματικούς άξονες: τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αναπτυξιακή διέξοδο που μπορεί να δρομολογήσει η Τ.Α. και το ρόλο της Τ.Α. ως βασικού μοχλού κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της γραφειοκρατίας, που καθυστερούν την υλοποίηση προγραμμάτων και στις χρονοβόρες διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επιβραδύνουν την έκδοση αποφάσεων, καθώς το Συνέδριο δεν εγκρίνει την αναχρηματοδότηση των δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε, πως «η καχυποψία και η αντιπαλότητα από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τουλάχιστον στείρα και δεν επιτρέπεται στην παρούσα συγκυρία».

Εν τω μεταξύ αυτή την ώρα συνεδριάζει η ΚΕΔΕ για να ενημερωθούν αναλυτικά όλα τα μέλη της για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα