500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» για το 2011

Η εφορία αναζητά τους 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έστειλε 500.000 ονόματα στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έως και τις 30 Απριλίου οι εν λόγω ιδιοκτήτες

ακινήτων δεν είχαν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων. Σημειώνεται, πως στις 30 Απριλίου έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας το τέλος ακινήτων για το 2011.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά οι εισπράξεις από το τέλος ακινήτων του 2011 έφθασαν στα 2,2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου και αν οι εφορίες καταφέρουν να εισπράξουν και τις οφειλές των 500.000 ιδιοκτητών, τα έσοδα από αυτήν την πηγή θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα», ο κ. Ζανιάς έδωσε κατευθύνσεις στους εφοριακούς, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν χαράτσι και στην περίπτωση που εξακολουθήσουν να μην το πληρώνουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα ειδικά τμήματα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών των ΔΟΥ. Αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Συνοπτικά, στη χθεσινή συνάντηση του κ. Ζανιά με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έγινε ο απολογισμός του πενταμήνου όπου διαπιστώθηκαν τα εξής:

– Οι εισπράξεις από το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανήλθαν στα 2,284 δισ. ευρώ.

– Περισσότεροι από 500.000 δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος και πλέον έχουν αναλάβει οι εφορίες να εισπράξουν τα ποσά που τους αναλογούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα