600 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις περιπολίες στην Αττική από Ιανουάριο

Αναδιάρθρωση των αστυνομικών μονάδων και σημαντικότατη ενίσχυση των περιπολιών αστυνόμευσης σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας, δρομολογούνται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι αποφάσεις, η υλοποίηση των οποίων ήδη έχει ξεκινήσει, λαμβάνονται στο φόντο των σοβαρών κρουσμάτων βίας σε Νέα Σμύρνη και κέντρο της Αθήνας, με την διπλή δολοφονία, στην πρώτη και την θρασύτατη ληστεία σε επώνυμο κατάστημα ρολογιών στη δεύτερη.

id="caption-attachment-813631" >από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ήδη σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου, ως πρώτη άμεση ενέργεια, αποφασίστηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, η άμεση επιστροφή 150 ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην υπηρεσία τους από άλλες υπηρεσίες στις οποίες είχαν διατεθεί έως τώρα με αποτέλεσμα να υπάρξει το «κενό» στα δύο περιστατικά, οι δράστες των οποίων διέφυγαν χωρίς να εγκλωβιστούν από μονάδες πρώτης ανταπόκρισης, όπως τα περιπολικά και η ΔΙ.ΑΣ.

Άλλοι 600 Ειδικοί Φρουροί

Επίσης, κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, στους, ήδη, 3.300 αστυνομικούς που περιπολούν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο λεκανοπέδιο-η μεγαλύτερη δύναμη περιπολιών που υπήρξε ποτέ- προστίθενται από τον Ιανουάριο άλλοι εξακόσιοι. Πρόκειται για τους Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και θα τοποθετηθούν σε όλα τα Τμήματα της Αττικής. Σε ό,τι αφορά την αναζήτηση ευθυνών για τις «αρρυθμίες» που παρουσίασε η αντίδραση των αστυνομικών μονάδων στα περιστατικά, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνεντεύξεις του τόνισε ότι σε ένα μήνα θα γίνουν οι ετήσιες κρίσεις και εκεί όλοι θα αξιολογηθούν από το έργο τους.

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόνιζαν ότι «η στρατηγική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται με συνέπεια, είναι η συνεχής ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και μία σειρά μεταρρυθμίσεων, με βάση το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

1.500 τοποθετήσεις στην Αττική

Για αυτό τον σκοπό, λοιπόν:

Πρώτον, όλοι οι νέοι αστυνομικοί που αποφοίτησαν από τις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία δύο χρόνια -1.494 νέοι αστυνομικοί- τοποθετήθηκαν στην Αττική, όπου εντοπίζεται το 70% της εγκληματικότητας. Ειδικά το Α.Τ Νέας Σμύρνης, λόγω των γνωστών περιστατικών πριν από δύο χρόνια, ενισχύθηκε με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με 21 νέους αστυνομικούς.Δεύτερον, συνολικά στην Αττική περιπολούν καθημερινά 3.300 αστυνομικοί.Τρίτον, υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν την ΕΛ.ΑΣ. από γραφειοκρατικά πάρεργα: καταργήθηκε το γνήσιο της υπογραφή στα ΑΤ, ψηφίστηκε η ηλεκτρονική επίδοση των δικογράφων και προχωρά η κατάθεση κρατούμενων στις δίκες μέσω τηλεδιασκέψεων (για τη μείωση των μεταγωγών).Επανεκπαίδευση

Επισημαίνεται ότι έχει υλοποιηθεί η επανεκπαίδευση του συνόλου των στελεχών που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, και καταρτίστηκε «Μνημόνιο Ενεργειών» -με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές- για την ανταπόκριση επί αστυνομικών συμβάντων. Και, τέταρτον, 600 ειδικοί φρουροί που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους τον Ιανουάριο θα τοποθετηθούν στα Α.Τ. της Αττικής».

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ακόμη ότι «χάρη στη συνεχή προσπάθεια, έχει μειωθεί η λεγόμενη χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα, που αφορά την ελληνική οικογένεια. Η σύγκριση του 11μηνου του 2022 με τον μέσο όρο του 11μηνου της περιόδου 2015-2019 -σε κλοπές, διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες- δείχνει μεσοσταθμική μείωση 26%, στο σύνολο της Επικράτειας. Επισημαίνεται ότι το πρώτο 11μηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία για την τελευταία 11ετια, παρουσιάζει τον χαμηλότερο αριθμό ανθρωποκτονιών. Και, ταυτόχρονα, το υψηλότερο ποσοστό -90%- εξιχνιάσεων ανθρωποκτονιών του ιδίου έτους και ιδίου έτους και προηγούμενων ετών».

Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι «απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με ιδεοληψίες -απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ. και τους Έλληνες Αστυνομικούς- τους οποίους θεωρεί καουμπόηδες, δολοφόνους, βιαστές και ανεκπαίδευτους! Ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση απαξίωσε τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και καλούσε τους πολίτες να κάνουν ότι κοιμούνται όταν μπαίνουν οι κλέφτες στα σπίτια τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Attiki Press
600, Αττική, Ιανουάριο,600, attiki, ianouario