Australian Open: H 19χρονη Λίντα Νόσκοβα απέκλεισε το Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ

Η Λίντα Νόσκοβα έφερε το ισχυρότερο σοκ στο φετινό Australian Open, αφήνοντας εκτός την Ιγκα Σβιόντεκ! Tο Νο50 του κόσμου επικράτησε με 2-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 6-3, 6-4), στο μεγαλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας της, που την στέλνει στις «16», σε ένα ταμπλό εντελώς ανοιχτό ως τον τελικό, στην πάνω πλευρά. Στο υπέρ της 3-2 η Σβιόντεκ έκανε το πρώτο break στο

ματς και κράτησε το σερβίς της ως το τέλος του σετ για να κάνει το 1-0. Στο δεύτερο η Νόσκοβα στρίμωξε για τα καλά το Νο1 του κόσμου καθώς έκανε break και με 5-3 σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-3.

Στο τρίτο σετ η ατρόμητη Νόσκοβα έκανε και δεύτερο break στο ματς για να προηγηθεί 2-1, έχοντας και το σερβίς. Εκεί το Νο1 του κόσμου αντέδρασε και πήρε πίσω το break, αλλά η πεισματάρα Τσέχα, συνέχισε το σερί των break και προηγήθηκε 4-3 και στο σερβίς της με 5-3, στέλνοντας την Σβιόντεκ να σερβίρει για να μείνει στο ματς, ξεσπώντας σε κλάματα στον πάγκο της!

Η Πολωνή μείωσε σε 5-4 με love game και στο σερβίς της Νόσκοβα χρειαζόταν το break για να μείνει στο ματς. Προηγήθηκε με 0-30, αλλά η Νόσκοβα με άσο έφτασε σε match point και ολοκλήρωσε μία τεράστια έκπληξη. Η Τσέχα ήταν κυρίαρχος σε όλα σχεδόν τα στατιστικά, με 10 άσους, 71% κερδισμένο πρώτο σερβίς και 35 winners. Επόμενη αντίπαλος για την Νόσκοβα, θα είναι μία εκ των Σβιτολίνα και Γκόλουμπιτς.

" "

Linda Noskova knocks out world No.1 Iga Swiatek 3-6 6-3 6-4 #AusOpen pic.twitter.com/R7kX4EdVH8

Eurosport (@eurosport) January 20, 2024

Πηγή: gazzetta
Keywords
Τυχαία Θέματα
Australian Open, 19χρονη Λίντα Νόσκοβα, Νο1, Ίγκα Σφιόντεκ,Australian Open, 19chroni linta noskova, no1, igka sfiontek