Bloomberg: Τουλάχιστον μια χώρα θα φύγει από το ευρώ μέσα στο 2012

Έξοδο μιας χώρας της ζώνης του ευρώ από το κοινό νόμισμα μέσα στο 2012 προβλέπει το 57% των επενδυτών και αναλυτών που μετείχαν σε παγκόσμια δημοσκόπηση του Bloomberg, με το 94% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Την ίδια στιγμή, εγείρονται οι ανησυχίες και για την Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, το 57% επενδυτών,

αναλυτών και επιχειρηματιών που μετείχαν στην παγκόσμια δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν ότι τουλάχιστον μια χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέχρι το τέλος του 2012.

Το 80% από δείγμα 1.253 ερωτηθέντων αναμένει μεγαλύτερες πιέσεις στις αγορές ομολόγων της Ευρώπης και θεωρεί την κρίση ως μια μεγάλη απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

Η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο της κρίσης, με το 94% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είναι πιθανό να κηρύξει χρεοστάσιο η Ισπανία, ενώ το 63% «στοιχηματίζει» πως η Πορτογαλία δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρέωσεις της. Γύρω στο 25% εκτιμά πως την ίδια μοίρα θα έχουν η Ιταλία και η Ιρλανδία, ενώ μόλις το 1% δήλωσε πως θα χρεοκοπήσει η Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα