Champions League: 3ος όμιλος… μια πρόκληση, με τις άλλες ομάδες να παλεύουν

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Στα χθεσινά (8/11) παιχνίδια του 3ου ομίλου Champions League για τη ρεβάνς, μια ομάδα πήρε το εισιτήριο, ενώ οι άλλες τρεις μάχονται για την 2η θέση.

Συγκεκριμένα, η βασίλισσα βρίσκεται στην 1η θέση με 12 βαθμούς και έχει κάνει 4/4. Ακολουθεί στην 2η θέση η Νάπολη με 7 βαθμούς, στην 3η θέση η Μπράγκα με 3 βαθμούς και τελευταία θέση η Ουνιόν Βερολίνου με 1 βαθμό.

Ρεάλ
Μαδρίτης – Μπράγκα (3-0)

Η Ρεάλ καθάρισε εύκολα την Μπράγκα με τους Βραζιλιάνους να κάνουν τα μαγικά στο δεύτερο ημίχρονο.

1ο ημίχρονο

Το 1ο μέρος είχε αρκετό ρυθμό με την Μπράγκα να έχει την ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό και να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα, όμως ο Αντρέι Λούνιν (που αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού του Κέπα στο ζέσταμα) απέκρουσε το πέναλτι του Άλβαρο Τζαλό. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μοιρασμένο, με την Μπράγκα να έχει κι αυτή ευκαιρίες, αλλά τον Μπραχίμ Ντίαθ της βασίλισσας να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή. Αρχικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα δεν μέτρησε έπειτα από έλεγχο για οφσάιντ και στο 27ο πέτυχε κανονικό γκολ που πανηγύρισε κάνοντας το 1-0!

2ο ημίχρονο

Στο 2ο μέρος η Ρεάλ μπήκε πιο δυναμικά, με τον Ισπανό Λούκας Βάσκεθ να βγάζει την ασίστ για το γκολ του Βινίσιους στο 58′ και τρία λεπτά αργότερα συνέβη το ίδιο με τον Ροντρίγκο (από ασίστ του Βινίσιους), με τους δύο διεθνείς επιθετικούς να φτάνουν τα 17 γκολ και να ξεπερνούν τον Ρομπέρτο Κάρλος στην κορυφή των Βραζιλιάνων σκόρερ της Ρεάλ στον θεσμό. Με το 3-0 στο τσεπάκι της και την Μπράγκα να μην βγαίνει από τα… αποδυτήρια για το 2ο μέρος, η Ρεάλ κλείδωσε πολύ εύκολα τη νίκη και συνάμα την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Νάπολη – Ουνιόν Βερολίνου (1-1)

Η Νάπολι παρατάχτηκε στο “Ντιέγκο Μαραντόνα” μετρώντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ενώ η Ουνιόν κουβαλάει το βαρύ και ασήκωτο φορτίο των 12 σερί ηττών σε όλες τις διοργανώσεις.

1ο ημίχρονο

Η Νάπολι ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο στο ματς κυνηγώντας την 2η θέση στον 1ο όμιλο πίσω από την Ρεάλ και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στο “Ντιέγκο Μαραντόνα”, με τους παίκτες του Ρουντί Γκαρσιά να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνουν το γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους παρτενοπέι ήρθε στο 24ο λεπτό, ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Ανγκισά, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ του Ντι Λορέντσο.

Ο ρυθμός έδειχνε πάντως Νάπολι και το γκολ ήρθε τελικά στο 39′ έστω και με τη βοήθεια της τύχης, με τον Ρούι να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τη μπάλα να χτυπάει στο στήθος του Πολιτάνο για να καταλήξει στα δίχτυα των Γερμανών (1-0).

2ο ημίχρονο

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η Ουνιόν πήγαινε προς την 13η διαδοχική ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις, δεν πέταξε λευκή πετσέτα και στο 52ο λεπτό έδειξε πως ακόμα έχει σφυγμό, αφού έφτασε στην ισοφάριση με τον Φοφανά κάνοντας το 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση στους Βερολινέζους και μούδιασε για λίγο την Νάπολη, με τον Γκαρσία να προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις στην τελική ευθεία του αγώνα αλλά το άγχος να είναι εμφανές στις προσπάθειες των παικτών του και τις καλές φάσεις να βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την σωστή αμυντική οργάνωση της Ουνιόν και την αυτοθυσία των παικτών της, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς, με τον Κβαρατσχέλια να μην καταφέρνει να γίνεται ήρωας στο 90+6′ και την Ουνιόν να παίρνει έναν βαθμό στην Νάπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, 3ος …,Champions League, 3os …