Champions League: Δύο ομάδες έχουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, απόψε

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (7/11), το Champions League επιστρέφει για την 4η αγωνιστική στη ρεβάνς των αγώνων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Με δύο ομάδες απόψε να έχουν κλειδώσει την πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στον 7ο όμιλο και της Μπαρτσελόνα στον 8ο όμιλο. Και οι 2 ομάδες έχουν κάνει 3/3.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες από τον

5ο έως τον 8ο όμιλο με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Μίλαν και την Παρί Σ-Ζ να ξεχωρίζει. Με ενδιαφέρον αναμένεται το Ντόρτμουντ – Νιούκαστλ και το Λάτσιο – Φέγερνορντ.

Crucial games #UCL pic.twitter.com/7YDY95QFaQ

UEFA Champions League (@ChampionsLeague) November 7, 2023

5ος όμιλος

Η Ατλέτικο, υποχρεώθηκε σε 2-2 με τη Σέλτικ στη Σκωτία και στην Ισπανία θα ψάξει το τρίποντο που υπό προϋποθέσεις θα επαναφέρει την ομάδα του Σιμεόνε στην κορυφή. Οι “ροχιμπλάνκος” προέρχονται και από μια γκέλα στο πρωτάθλημα Ισπανίας και δεδομένα θέλουν την επιστροφή στις νίκες. Η Λάτσιο από την άλλη υποδέχεται την πρωτοπόρα Φέγερνορντ. με την ιταλική ομάδα να θέλει νίκη για να περάσει μπροστά στον όμιλο.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

Λάτσιο – Φέγερνορντ  (22:00, COSMOTE Sport 7)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σέλτικ  (22:00, COSMOTE Sport 5)

Ready for @ChampionsLeague in Rome. #UCL pic.twitter.com/orofE1AmQh

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) November 7, 2023

6ος όμιλος

Ο 6ος όμιλος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο δύσκολος της φετινής διοργάνωσης με τις τέσσερις ομάδες να έχουν όλες βαθμούς και να παραμένουν όλες στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η τέταρτη αγωνιστική είναι καθοριστική και ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση.

Το μεγαλύτερο ματς της ημέρας είναι το Μίλαν – Παρί Σεν Ζερμέν καθώς για τους Ιταλούς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση τα πράγματα μπορεί να είναι καθοριστικά. Οι Γάλλοι βέβαια μετά το 3-0 επί των “ροσονέρι” στο “Παρκ Ντε Πρενς” στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής αν διπλασιάσουν τις νίκες του θα κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρωτιάς. Στην Γερμανία η Ντόρτμουντ, μετά τη βαριά ήττα από τη Μπάγερν, θα επιδιώξει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να “ντουμπλάρει” τις νίκες της επί της Νιούκαστλ επιδιώκοντας να βρεθεί σε θέση ισχύος έναντι των υπολοίπων ομάδων για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

Ντόρτμουντ – Νιουκάστλ (19:45, COSMOTE Sport 3)

Μίλαν – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, COSMOTE Sport 2)

7ος όμιλος

Η Μάντσεστερ Σίτι που έχει κάνει το τρία στα τρία στον έβδομο όμιλο θέλει να διατηρήσει το απόλυτο για να τελειώνει το δυνατόν γρηγορότερα με την πρωτιά. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλια άλλωστε έχουν δείξει εξαιρετικό πρόσωπο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές με τρεις νίκες με το ίδιο σκορ, 3-1 κόντρα στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου.

Στο άλλο ματς του ομίλου ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί την Λειψία και ψάχνει την πρώτη του νίκη προκειμένου να εκμεταλλευτεί και μια ήττα της Γιανγκ Μπόις ούτως ώστε να αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

Μάντσεστερ Σίτι – Γιανγκ Μπόις (22:00 COSMOTE Sport 3)

Ερυθρός Αστέρας – Λειψία (22:00, COSMOTE Sport 8)

8ος όμιλος

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αγωνιστική και για τον όγδοο όμιλο. Στην αναμέτρηση που προηγείται χρονικά, η Μπαρτσελόνα που έχει το τρία στα τρία παίζει εκτός έδρας με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι Ισπανοί με ένα ακόμη τρίποντο και το τέσσερα στα τέσσερα θα κάνουν καθοριστικό βήμα για την πρώτη θέση.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Πόρτο που είναι στο κατόπι της Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Άντβερπ που ακόμα δεν έχει πάρει πόντο στη διοργάνωση καθώς μετράει τρεις ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπαρτσελόνα (19:45, COSMOTE Sport 2)

Πόρτο – Αντβέρπ  (22:00, COSMOTE Sport 9)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, Δύο,Champions League, dyo