Eκκενώνουν την Ειδομένη 1400 αστυνομικοί! (photos – video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άρχισε πριν λίγο η επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη. Σκοπός είναι να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τον άτυπο καταυλισμό σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όλα τα σημεία γύρω από τον καταυλισμό είναι αποκλεισμένα ενώ έχουν έρθει λεωφορεία για να επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Συγκεκριμένα έξι λεωφορεία

βρίσκονται έξω από τον καταυλισμό και άλλα 30 σε κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί πληροφορούν τους πρόσφυγες ότι οφείλουν να εγκαταλείψουν το σημείο.

Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας

Χίλιοι τετρακόσιοι αστυνομικοί συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που έσπευσαν για βοήθεια από την Αττική.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς χρήση βίας θα υπάρξει προσπάθεια οι 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης να δεχθούν να φύγουν από την περιοχή. Οι πρόσφυγες θα ενημερωθούν ότι θα βρουν καταφύγιο σε κάποια οργανωμένη δομή, απ” όπου θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες ένταξής τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και αίτησης χορήγησης ασύλου.

Η διάρκεια της επιχείρησης

Οι υπολογισμοί των αστυνομικών αναφέρουν ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι και μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού, Γιώργο Κυρίτση μέσα σε 10 ημέρες θα έχει φύγει το σύνολο των προσφύγων από την Ειδομένη ενώ υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για μία αστυνομική επιχείρηση- σκούπα, που θα εκκενώσει την περιοχή μέσα σε μία μέρα, αλλά για μία πολύ πιο ομαλή διαδικασία μετεγκατάστασης».

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο Eκκενώνουν την Ειδομένη 1400 αστυνομικοί! (photos – video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα