Eurovision: Απόψε ο τελικός με μουσικό και πολιτικό ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον της μουσικόφιλης Ευρώπης συγκεντρώνει απόψε ο διαγωνισμός της Eurovision που πραγματοποιείται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ευελπιστούν να κάνουν τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του διαγωνισμού, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει και απευθείας τηλεοπτική της μετάδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τη διαφορά της ώρας, μέσω του γκέι τηλεοπτικού δικτύου Logo.
«Ο διαγωνισμός τραγουδιού

της Eurovision είναι τώρα πραγματικά ένα παγκόσμιο φαινόμενο» σχολίασε σχετικά ο διευθυντής του διαγωνισμού Γιον Όλα Σαντ.

Και ο Τζάστιν στη Eurovision

Επιπλέον φέτος οι διοργανωτές θέλοντας να αυξήσουν το κοινό τους, θα φιλοξενήσουν εκτός διαγωνισμού το διάσημο στους νέους Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ο οποίος θα τραγουδήσει για πρώτη φορά το νέο του σινγκλ «Can’t Stop the Feeling».
Στο διαγωνιστικό κομμάτι συμμετέχουν τραγουδιστές και συγκροτήματα από συνολικά 26 κράτη που προκρίθηκαν είτε κατά τους δύο ημιτελικούς που έγιναν την περασμένη Τρίτη και Πέμπτη, είτε απευθείας.
Υπενθυμίζεται πως το τραγούδι που εκπροσωπούσε την Ελλάδα αποκλείστηκε κατά τον ημιτελικό την περασμένη Τρίτη.

Φαβορί η Ρωσία

Ως μεγάλο φαβορί απόψε εμφανίζεται ο 33χρονος Ρώσος Σεργκέι Λάζαρεφ, δημοφιλής όχι μόνον στη χώρα του, αλλά και σε πολλές άλλες της ανατολικής Ευρώπης, ο οποίος έχει ήδη κάνει καριέρα ως τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής της τηλεόρασης.
Οι μεγάλοι αντίπαλοί του θα είναι οι διαγωνιζόμενοι από την Αυστραλία, τη Γαλλία και …την Ουκρανία, η οποία μετέχει φέτος στον διαγωνισμό με ένα τραγούδι με άκρως πολιτικό περιεχόμενο.

Με πολιτικό συμβολισμό το τραγούδι της Ουκρανίας

Δύο χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, την Ουκρανία θα εκπροσωπήσει η 32χρονη Τζαμάλα, μία τραγουδίστρια που ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των Τατάρων της Κριμαίας. Το τραγούδι έχει τίτλο «1944» και αναφέρεται στον ξεριζωμό από τις δυνάμεις του Ιωσήφ Στάλιν των εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών της από τα εδάφη τους στη Μαύρη Θάλασσα εκείνη τη χρονιά…

Πολιτικό ενδιαφέρον έχει και η παρουσία της τραγουδίστριας από την Αρμενία η οποία εμφανίστηκε στο στάδιο με σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μιας περιοχής του Αζερμπαϊτζάν όπου ζουν Αρμένιοι…

Την Αυστραλία εκπροσωπεί στη δεύτερη αυτή συμμετοχή της στην Eurovision η 27χρονη Ντάμι Ιμ με το τραγούδι «Sound of Silence».
Η Γαλλία εμφανίζεται ως αουτσάιντερ με έναν καλλιτέχνη που είναι γνωστός από την τηλεόραση. Πρόκειται για τον 31χρονο Αμίρ που έχει στο ενεργητικό του δύο εκπομπές που τον καθιέρωσαν στην μικρή οθόνη (Nouvelle Star και The Voice en France).

Τον νικητή στη φετινή Eurovision θα αναδείξει η ψήφος των τηλεθεατών στο τέλος της αναμετάδοσης, η οποια θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα