FT: Ο ιός Μητσοτάκης απολύει τα ρουσφέτια του πατέρα του

Με τις απολύσεις στο δημόσιο καταπιάνονται οι Financial Times σήμερα (Τρίτη), αναφέροντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιος πρώην Πρωθυπουργού, «ο οποίος είχε κάνει χιλιάδες ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της θητείας του». Στο άρθρο της Kerin Hope με τίτλο «Η αναγγελία σφαγής στο ελληνικό

δημόσιο το χωρίζει από το παρελθόν του», τονίζεται ότι για πρώτη φορά «μετά από έξι δεκαετίες θα γίνουν απολύσεις στο υπερπλήρες ελληνικό δημόσιο», εντούτοις «οι αντιστάσεις στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα χτυπήσουν το πελατειακό κράτος, παραμένουν δυνατές. Τη Δευτέρα, περισσότεροι από 200 δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί και τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των απολύσεων».

«Το μέτρο έχει εξοργίσει τους νομοθέτες τόσο στην κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση κομμάτων συνεργασίας, στα οποία πολλοί βασίζονται στα ρουσφέτια -να κάνουν δηλαδή πολιτικές χάρες- για τους ψηφοφόρους τους, προκειμένου να επανεκλεγούν», αναφέρουν οι FT, οι οποίοι κατηγορούν τα δύο κόμματα για ρουσφέτια (rousfetia, όπως γράφουν τη λέξη στο κείμενο).

Το άρθρο τονίζει πως το «ταμπού» των απολύσεων στο δημόσιο έσπασε πλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα το άρθρο επιτίθεται και στον πατέρα του υπουργού, τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λέγοντας: «Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις- ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θέλει να «σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν»».

Keywords
Τυχαία Θέματα