FilmSpirit

Τον νου σου στο «μαρούλι»!

Άλλη μια εβδομάδα του Δεκέμβρη που είναι παραφορτωμένη! Η εμπροσθοφυλακή των studios βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και πυροβολεί ακατάπαυστα με μοναδικό στόχο (τί άλλο;) «το μαρούλι», το «μπικικίνι», το «μπαγιόκο», το «χαρτί», το «γρασίδι», την «ταπετσαρία»… Ελληνιστί the money!

του Χρήστου Μωραΐτη

Πολλές ταινίες κάνουν άνοιγμα αυτήν την εβδομάδα και τολμώ να ομολογήσω πως οι περισσότερες από αυτές θα με διασκέδαζαν υπό την θαλπωρή των Χριστουγέννων! Σου παραθέτω όσες μου έκαναν περισσότερο

«κούκου», για δεις που αξίζει να φυτέψεις το… «μαρούλι»!

Επικίνδυνη Αποστολή-Πρωτόκολλο: Φάντασμα

Ο τίτλος της τέταρτης ταινίας της σειράς, χωρίς ακρωνύμια και άνω-κάτω τελείες, υπονοεί ένα reboot αλά «Dark Knight». Με το πρόσωπο καλυμμένο από μια κουκούλα στην πρώτη επίσημη αφίσα, ο Τομ Κρουζ επιστρέφει ως Ίθαν Χαντ με ανανεωμένη ομάδα και καινούργιο συνεργάτη (τον υποψήφιο για Όσκαρ για τα «Hurt Locker» και «The Town» Τζέρεμι Ρένερ), κομμένο και ραμμένο για να τον αντικαταστήσει, αν αποφασίσει κάποτε να εγκαταλείψει τον ρόλο του. Τα πράγματα, όμως, είναι τώρα δύσκολα για την IMF, την οργάνωση που αναλαμβάνει επικίνδυνες αποστολές για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, αφού κατηγορείται ότι εμπλέκεται στον βομβαρδισμό του Κρεμλίνου και πρέπει να «καθαρίσει» το όνομά της. Στη σκηνοθεσία ο Μπραντ Μπερντ κάνει το «ζωντανό ντεμπούτο» του, μετά τα βραβευμένα με Όσκαρ animation «Ο Ρατατούης» και «Οι Απίθανοι». Αυτό το franchise δεν θα αυτοκαταστραφεί τελικά ποτέ.

Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ. Με τους: Τομ Κρουζ, Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Πόλα Πάτον, Τομ Γουίλκινσον, Βινγκ Ρέιμς.

Ο Άλβιν και η παρέα του 3

Ο Άλβιν, ο Σάιμον, ο Θίοντορ και οι Τσίπετς κάνουν διακοπές σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που έχουν μετατρέψει σε προσωπικό τους παιδότοπο, όταν ναυαγούν σε ένα ερημονήσι. Ενώ ο Ντέιβ γίνεται πυρ και μανία, τα χαριτωμένα ζωάκια κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: τραγουδούν, χορεύουν και γενικώς φέρνουν τα πάνω κάτω. Σύντομα, όμως, έρχονται αντιμέτωπα με μεγάλες εκπλήξεις και παίρνουν ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο.

Σκηνοθεσία: Τζ. Σ. Κάντορ. Με τους: Κέβιν Σπέισι, Τζέρεμι Άιρονς, Ντέμι Μουρ.

Αλλάζουμε;

Από τη συγγραφική ομάδα του «Hangover» έρχεται μια νέα κωμωδία χαρακτήρων και καταστάσεων με θέμα την αντρική φιλία σε όλο της το μεγαλείο, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόπκιν («Wedding Crashers») και με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Ρέινολντς και Τζέισον Μπέιτμαν, που ξαφνικά… αλλάζουν σώματα. Έκαστος στο είδος του και οι παλιοπαρέες στο αβίαστο, αλλά και αρκούντως τολμηρό, γέλιο! Δύο άντρες, διαμετρικά αντίθετου χαρακτήρα, φίλοι από παιδιά, ο ένας φέρελπις ηθοποιός, άεργος και ορκισμένος εργένης και ο άλλος πρότυπο οικογενειάρχη και πετυχημένος δικηγόρος, άκρως συντηρητικός, έπειτα από ένα βράδυ μεθυσιού, εύχονται να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου. Αλλά επειδή... καλό είναι κάποια πράγματα ούτε καν να τα ξεστομίζει κάποιος, η ευχή τους πιάνει! Έτσι, ο ένας

Keywords
Τυχαία Θέματα